Sport

Rossi: rajtunk múlik a továbbjutás

Bors

Létrehozva: 2018.12.03.

Ugyan a magyar fociválogatott senki ellen nem mehet biztosra, a dublini sorsoláson elfogadható Eb-selejtező csoportba került.

Forrás: MTI

Nem panaszkodhatunk az ír Robbie Keane és a portugál Nuno Gomes kezére, hiszen a két ikon abba az E csoportba sorsolta ki a magyar válogatottat, amiben Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán található még. Első blikkre el­mondható, hogy az ötösből ki­magasodni látszik a vb-ezüstérmes horvát együttes, ám a még biztos Eb-szereplést érő második helyre akár Szalai Ádámék is odaérhetnek.

– Horvátország kiemelkedik, a többi csapat ellen leginkább rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el. A vb-ezüstérmes csapat teljesen más szintet képvisel, mint a csoport többi együttese. Wales esetében nagy szerencsénk, hogy Ryan Giggs nem fog játszani, hiszen már szövetségi kapitány. De a viccet félretéve azt gondolom, hogy a csoport második helyéért velük és Szlovákiával leszünk majd harcban. A szlovákokkal ráadásul egészen biztos nagyon izgalmas, igazi derbit fogunk játszani otthon és idegenben is – értékelte a sorsolást Marco Rossi szövetségi kapitány. 

Csak nehogy megbüntessenek minket!

Lisztes Krisztián, korábbi válogatott focista

Kaphattunk volna ne­hezebb csoportot is. A vb-ezüstérmes horvátok a legerősebbek, de a szlovákok ellen is pikáns párharcot várok. A walesieknél pedig ott van a Real Madrid focistája, Gareth Bale. Mint mindig, most is bizakodó vagyok, hiszen Marco Rossi kapitány összekapta a válogatottat.

Hajdú B. István, az M4 Sportkommentátora

Előnyt jelenthet a vá­logatott számára, hogy szomszédos országokat kaptunk. A horvátok és a szlovákok elleni, idegenbeli találkozóra is sok magyar szurkoló látogathat ki. Nagyon örülnék, ha a magyar–szlovák után nem kellene zárt kapus meccseken pályára lépnie a nemzeti tizenegynek.

Dibusz Dénes, a vá­logatott kapusa

Kiegyenlített csoportnak tűnik. A horvátok a favoritok, de a második, harmadik kalapból olyan ellenfeleket kaptunk, akik ellen van esélyünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást. Annak is örülök, hogy a szomszédba kell utaznunk. Bízom benne, hogy az idegenbeli találkozókra is sok szurkoló jön nekünk drukkolni.

– A magyar szurkolók mindenképpen nyertesei az Eb-nek, mert társrendezőként Budapest lesz a torna egyik helyszíne, és így a kontinens legjobb csapatai mérkőznek meg a magyar fővárosban – ezt már Csányi Sándor MLSZ-elnök tette hozzá, aki szerint a csoportban három olyan csapat is van, amely a közelmúltban sikeresebben szerepelt a magyar válogatottnál, így nem lesz könnyű dolgunk.

Ettől függetlenül földrajzi szempontból sem panaszkodhatunk a csoportra, hiszen két szomszédos országgal is megmérkőzünk, így Dzsudzsák Balázséknak nem kell sokat utazgatniuk, és idegenben is sok magyar szurkoló támogatását élvezhetik majd. 

Az Eb-selejtezőket 2019. március 21. és november 19. között rendezik meg, minden csoportból az első két helyezett kvalifikálja magát. A 20 csapathoz további négy csatlakozik még a Nemzetek Ligája rájátszásából. Az Eb-t 2020 nyarán 12 ország 12 városában rendezik meg, köztük Budapesten, ahol három csoportmeccset és egy nyolcaddöntőt játszanak majd. 

Verhetôk az ellenfelek?

Horvátország: déli szomszédunk története legnagyobb focisikerét aratta a nyáron, amikor vb-ezüstérmes lett és túlszárnyalta az 1998-as csapat vb-harmadik helyezését. Habár a Nemzetek Ligája A divíziójából kiestek a horvátok az ősszel Anglia és Spanyolország mögött, a Luka Modric, Ivan Rakitic, Ivan Perisic nevével fémjelzett „aranygeneráció” vár a mieinkre.

Wales: a brit válogatott is most éli az „aranykorát”, hiszen az 1958-as vb-negyeddöntős szereplése óta 2016-ban tudott először nagy tornára, az Eb-re kijutni, és ott rögtön az elődöntőig menetelt. Habár a nyári vb-ről lemaradt Wales, Gareth Bale és Aaron Ramsey vezetésével a topválogatottakkal is képes felvenni a versenyt.

Szlovákia: északi szomszédunk válogatottja az utóbbi években érte el a legnagyobb sikereit: 2010-ben vb-, 2016-ban Eb-nyolcaddöntőig jutott. Az ősz nem úgy sikerült azonban a szlovákoknak, ahogy eltervezték: kizúgtak a Nemzetek Ligája B divíziójából, és öt év után Ján Kozák szövetségi kapitány is lemondott, miután kiderült, hogy hét játékosa éjjel tért vissza egy buliból az összetartás alatt.

Azerbajdzsán: az egyetlen ellenfelünk, amely ellen pozitív a mérlegünk: eddig mind az ötször, amikor találkoztunk velük, legyőztük őket. A Nemzetek Ligája D divíziójában a 3. csoportban Koszovó mögött másodikként végeztek.

Ha érdekli a jegyzetünk is, ide kattintson!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184254_auto_resized.jpg
origo.hu

Dárdai Bence német magyar fociválogatott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27724_resized.jpg?avcount=1714767615
origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186400_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184459_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185288_auto_resized.jpg
vg.hu

Soron kívüli üzemanyagár-csökkenésről döntöttek Magyarországon – hétfőtől megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27726_resized.jpg?avcount=1714767615
origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184566_auto_resized.jpg
astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. május 4-5.: Meghatottság, öröm

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186663_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ismét igaza lett Baba Vangának: valóra vált, amitől mindenki tartott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714767615
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/DDs_LO134p38ncsTi653VZjOGeVws_KQFPapdDtVnpA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YTViMTZkNWY5NDRiYjM4MTc4MmNlYjQ3OTVhNWE4.jpg
Úszás

Egy hajszálon múlott: Hosszú Katinka hatalmas lehetőségtől esett el

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/EiREfnoqWUZKt8d4g7bfyH0j12BGqU01o1B5uXLsehw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmY2Mjg2YzA2OTQ0MmI4MGVjNGFhNjEyMTQ1NGE0.jpg
KAPITÁNY

„Ez ostobaság” – Szoboszlairól faggatta Marco Rossit a világ egyik legnagyobb magazinja