Sport

Naponta kondizik a 75 éves Dunai Antal

Címkék
fociretro

Bors

Létrehozva: 2018.09.23.

Márciusban töltötte be a 75. életévét, de a mai napig dolgozik az olimpiai bajnok focista, Dunai Antal. Ma is aktív, jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség tanácsadója.

Forrás: Czerkl Gábor

Viccesen az MLSZ egyik nagykövetének neveztek el. Hogy miért? Az utóbbi időben több mint 150 helyen jártam az országban – mesélte Dunai, aki műfüves focipályák átadásán, iskolákban és óvodákban képviseli a szövetséget. Emellett hetente többször bejár a Kánai úti székházba, ahol egy irodában dolgozik olyan legendákkal, mint Nyilasi Tibor vagy Gellei Imre.

Tévézés közben edz

– Bár ebben a korban már vannak problémák, jól érzem magam, a sportot sem hagytam abba. Manapság már egyre ritkábban, de járok edzőterembe, és itthon is van egy comb-, hát-, has-, kar- és mellizmot mozgató kondigépem. Bekapcsolom a tévét, és közben 300–400 gyakorlatot megcsinálok – dicsekedett.

A gólkirály nemcsak focimeccseket, hanem sorozatokat, illetve hetvenes évekbeli műsorokat is néz, illetve latin zenét hallgat.

– Az Omega együttesből Kóbor János nagyon jó haverom, sokat járok velük fellépésre. Nagyszerű kikapcsolódás.

Szívesen utazgat

Pihenését pedig legtöbbször Spanyolországba szervezi, ahol sokáig élt. Nyáron a jól megszokott tengerparti helyeket látogatja, és a ma­gyarországi télből is szívesen utazik a húszfokos spanyol melegbe. Két éve a karácsonyi ünnepeket és az új év köszöntését is ott ünnepelte a családjával, akikkel igyekszik minél több időt tölteni. Szerencsére a lánya és a már 19 éves unokája húsz mé­terre lakik tőle és a feleségétől.

– Nagyon büszke vagyok az unokámra, legutóbb könyvet írt a fiatalokról. Emiatt sokat szerepelt a tévében is.

Gólkirály és kiváló edző

Pályafutását a Bajai Bácska csapatában kezdte 1953-ban. Tizenegy évvel később az Újpesti Dózsa csatára lett. Első magyar bajnokságát 1969-ben nyerte, amelyet 1975-ig sorozatban hét követett. Emellett háromszor nyerte meg a Magyar Népköztársaság Kupáját. Pályafutása során három alkalommal volt gólkirály. 1967-ben Ezüst­cipőt, 1968-ban Bronzcipőt nyert. Az 1968-as mexikóvárosi olimpián tagja volt az aranyérmet, illetve az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet szerző magyar válogatottnak. Azóta edzőként is többször bizonyított.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek