Sport

Juhász Roland: Helyünk van az európai elitben

Címkék
fociVidi

Bors

Létrehozva: 2018.08.29.

Habár nem sikerült a főtáblára jutás a Bajnokok Ligájában, a Vidi hatalmasat küzdve bukott el. A fehérváriakat nem érheti szemrehányás, az ősszel az EL-ben írhatják tovább sikertörténetüket.

A 2016-os foci Eb után ismét kisebbfajta fociláz van az országban, ami a magyar bajok Vidi szenzációs nyári BL-selejtezős menetelésének köszönhető. Marko Nikolics csapata az utolsó pillanatig Athénban is harcban volt a BL-főtáblára jutásért, ám hiába a bátor támadójáték, nem tudta bevinni a második, hosszabbítást érő találatát az AEK ellen. Habár a lefújás után kissé csalódottan vették tudomásul a magyar csapat játékosai, hogy nem sikerült a bravúr, a Vidinek nincs oka a szégyenkezésre, hiszen hat év után – amikor még Videoton néven szerepelt a sorozatban – sikerült ismét kivívnia az Európa Liga-csoportkörös szereplést.

– Kétféle érzés kavarog bennem – jelentette ki Nikolics edző. – Először is büszke vagyok a csapatra, de egy kicsit szomorú is, hogy nem sikerült odaérnünk a BL-főtáblára. Igaz, szinte senki sem számított arra, hogy egyáltalán idáig eljutunk. Ma is láthattuk, hogy ez a csapat igazi harcosokból áll, a játékosok mindent kiadtak magukból. Remélem, hogy Magyarországon is büszke rájuk mindenki.

Pénz áll a házhoz

Nem kis összeghez jutott már eddigi is hozzá a Vidi. A BL-selejtező mérkőzésekért, a rájátszásban való szereplésért és az Európa-liga csoportkörbe jutásért már most 1,3 milliárd forintot tettek zsebre. A továbbiakban pedig így növekedhet ez az összeg. A csoportkörben egy győzelem, 570 000 euró (188 millión Ft), a döntetlen 190 000 euró (62 millió Ft), a csoportgyőztes 1 000 000 eurót (330 millió Ft), a csoport második pedig 500 000 eurót (165 millió Ft)kap.

Juhász Roland, a csapat kapitánya szerint a Vidi mindkét meccsen jobban játszott az AEK-nél, de a szerencse ezúttal elpártolt mellőlük.

– Az athéniaknál jobb csapatokat ejtettünk ki korábban, de ilyen az élet, egyszer ad, egyszer elvesz – mondta a fehérváriak vezére. – Ettől függetlenül a csapat az elmúlt két hónapban bebizonyította, hogy joggal van itt a sorozatban, és joggal folytatja tovább az Európa-ligában.

Sztárcsapat is érkezhet a Groupama Arénába

Hasba rúgták Lazovicsot

A Vidi játékosai kissé nehezen viselték, hogy a görögök végigfetrengték a ráadás perceit, amiért a lefújás után kissé vehemensen számon kérték őket. Ezt követően tumultus alakult ki a két csapat focistái között, és csak annyit lehetett látni, hogy Lazovics a földön agonizál. Kiderült, hogy a szerb támadót Marko Livaja hasba rúgta, amiért a játékvezető ki is állította az AEK horvát csatárát, aki legalább hárommeccses eltiltásra számíthat.

Habár az Európa Liga-főtábla mezőnyének még csak a fele ismert – cikkünk megjelenése után rendeznek további három BL-, illetve csütörtökön kerül sor 21 EL-rájátszásbeli találkozóra –, jó esély van rá, hogy egy vagy akár két magasan jegyzett csapat is a Vidi útjába kerül a csoportmeccsek során.  A pénteki sorsolást a negyedik kalapból váró fehérváriak az első és második kalapból olyan ellenfelet kaphatnak, mint a Chelsea, az Arsenal, a Leverkusen, a Villarreal, a Milan, a Lazio vagy éppen a Marseille. Érdekesség, hogy a Vidi a mostani BL-selejtezős ellenfelei közül akár még a Malmőt és a Ludogorecet is megkaphajta a főtáblán.

Akár egy ilyen csoportba is kerülhet a magyar csapat: Chelsea, Marseille, Frankfurt, Vidi

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek