Sport

Magyarként küzd amerikai bátyja ellen

cs

Létrehozva: 2018.01.11.

Forrás: Végh István

Az amerikai származású Krueger Cole-nak Magyarország jelenti a lehetőségek hazáját. Ezért is lett a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázó válogatott honosított tagja, aki hétvégén a drezdai Európa-bajnokságon mutatkozik be először piros-fehér-zöld színekben.

– Hogy miért akartam magyar válogatott lenni? Erre nagyon egyszerű a válasz: itt magasabb színvonalúak az edzések, jobbak az edzőpartnerek, és végre anyagilag sem ráfizetéses a sportolásom. Amerikában ugyanis ez volt a helyzet – mondja Cole, aki azt is elárulja, magyar vér is csörgedezik az ereiben. – Anyai ágról a dédszüleim magyarok voltak, nagyapám nehezen is tanult meg kinn angolul. Ennek ellenére nem sok magyar szót hallottam tőlük, amire emlékszem, hogy nagyanyám viccesen mindig úgy ébresztett: „Wake up lusta paraszt!”, amit sokáig nem is tudtam, mit jelent. Tetszik a nyelv, szeretném elsajátítani, így hamarosan beiratkozom majd egy tanfolyamra.

Egyelőre azonban minden energiájával a korcsolyázásra összepontosít, hiszen van még hová fejlődnie. Nagy lehetőségnek tartja, hogy Drezdába kiutazhat a társakkal. S hogy mi történik akkor, ha egyszer majd ellenfélként a bátyjával kell megküzdenie a jégen?

– Biztosan elő­fordul a jövőben, hogy egymás ellen versenyzünk John-Henryvel, hiszen ő amerikai színekben indul. De ez szerintem nem jelent majd gondot. Mert lehet, hogy a pályán riválisok leszünk, testvérként to­vábbra is számíthatunk egymásra – folytatta Cole, akinek nem csak a bátyja korcsolyázó, édesanyja, Heidi ugyanis műkorizott, mi­előtt edzőnek állt.

Taktikázik a válogatott

A péntektől vasárnapig tartó Eb-re munkából érkeznek a válogatottak, s mivel a februári pjongcsangi olimpia az év fő versenye, van, akit pihentetnek az edzők. Így például Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang csak váltóban áll rajthoz, helyettük Burján Csaba és Krueger Cole indul Knoch Viktor mellett az egyéni számokban. A nőknél Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia szerepel egyéniben, Keszler Andrea és Heidum Bernadett pedig a stafétában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek