Sport

Földházit már az első edzésén Jólfésült becenévvel illették

Címkék
úszás

Bors

Létrehozva: 2018.01.06.

Lőrinczi György, a Dunaharaszti úszóinak vezetőedzője komoly erősítésre tett szert, tudniillik az Eb-harmadik Földházi Dávid is az ő kollektívájához, együtteséhez szerződött. Ennek egyik oka az, hogy az újonnan érkező sportember Tekauer Márkkal már az edzéseken is késhegyig menő harcot vívhat egymással, tehát garancia van arra, hogy mindketten fejlődnek.

Forrás: Facebook

– Alig tartom valószínűnek, hogy más ok, magyarázat húzódna meg Dávid érkezése mögött mint az, hogy környezetváltozásra volt szüksége – mondta Lőrinczi a Borsnak.

– Amikor leültünk egymással egyeztetni, nem említette nekem, hogy az Iron Aquaticstól azért érkezett hozzánk, mert ott most úgymond "helyzet van" Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup ismert egyenetlenkedése miatt. Földházi nekem azzal indokolt, hogy egy dinamikus, fiatalos lendülettel dolgozó csapatban kívánja folytatni pályafutását.

Tény, Dávid kiemelkedően kellemes környezetben, a Tüskecsarnok uszodájában gyakorolhat Lőrinczi további tanítványai társaságában. A mester szerint Földházi is érzi, hogy oldott, többnyire mókázó hangulatban, barátok között egészen más gyakorolni, mint sivár monotonitásban róni a hosszakat.

– Dávid és Tekauer Márk, akit Terminátornak becézünk, jó cimborák – tudatja a tréner.

– Utóbbi 200 pillangón számít hazai favoritnak, míg új szerzeményünk, Földházi 200 vegyesen képes kiemelkedő időeredményekre. Hogy mennyire szeretettel fogadtuk, arra jellemző, hogy Jólfésült becenévvel illettük már az első edzésen.

Lőrinczi azt tapasztalja, a fiatalok örömmel szerződnek a Dunaharasztihoz, mert kivételesen összetartó kollektíva, és a a Tekauer, Földházi tandem afféle kamikaze-szemlélettel jár majd elöl a munkában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek