Sport

Hamiltont sokkolta a fegyveres támadás

cs

Létrehozva: 2017.11.12.

Forrás: AFP

„Minden évben ez történik Sao Paulóban. Erre nincs mentség. A Forma–1 vezetőinek és a csapatoknak is többet kell tenniük a biztonságért” – fakadt ki Twitter-oldalán az immár négyszeres világbajnok Lewis Hamilton. A pilóta joggal volt dühös, hiszen csapata, a Mercedes- mellett a Williams- és a Sauber-istálló, sőt még a Nemzetközi Automobil Szövetség kisbuszát is fegyveres támadás érte a pályára me­net. A hírek szerint csak a golyóálló üvegnek köszönhető, hogy nem történt tragédia.

– Olyan sok rendőr van az utcákon, mintha háború lenne a városban – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője, akinek munkatársait végül sikerült kifosztania a rablóknak, egyikük fejéhez még pisztolyt is szorítottak. – Nem kellene, hogy felfegyverzett és golyóálló autókra legyen szükségünk. Vagy személyi testőrökre, akik a biztosítják az utat a pályától a hotelig. De ilyenek a körülmények.

Az F1 új amerikai tulajdonosai máris azon törik a fejüket, hogyan lehetne elkerülni az ilyen atrocitásokat, amelyek alááshatják az olyan közkedvelt futamok hírét, mint a brazil vagy a mexikói. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek