Sport

Storck már a szurkolókat is elveszítette

T. N., K. D.

Létrehozva: 2017.10.12.

Botrányosan gyenge játékkal fejezte be a magyar válogatott a vb-selejtezőket. A Feröer elleni 1-0-s győzelem alkalmával a szurkolók a csapatot és Bernd Storckot is kikezdték.

Storck az elmúlt tíz év leggyengébb selejtezős sorozatát zárta le a feröeriek elleni kiszenvedett sikerrel, amit csapata az egész szezonra jellemző lehangoló teljesítménnyel brusztolt ki magának. Nem csoda, hogy a német szakember az Eb-szerepléssel kivívott tiszteletét a szurkolók körében mára teljes mértékben elveszítette. A még mindig nagyszámú közönség füttyszóval, „k..va gyenge” és „auf wiedersehen” bekiabálásokkal tudatta a meccs alatt, hogy elege van a német szakemberből. A lefújás után viszont Storck ahelyett, hogy önkritikusan benyújtotta volna a lemondását, a szurkolókat kezdte el kritizálni.

– Nem volt egyszerű meccs, tudtuk, hogy a svájci vereség után javítanunk kell, de a játékosok ezúttal nem kapták meg ugyanazt a támogatást, mint máskor, ami elszomorította őket – panaszkodott a kapitány. – Nem hibáztatom a csapatomat, ilyen körülmények között focizni, ahol a szurkolók az ellenfelet támogatják, nem könnyű. Ilyet még nem éltem át korábban.

Egy törzsszurkoló szerint ők százszor többet tettek a válogatottért, mint a játékosok.

 – A Feröer ellen olyan botrányos teljesítményt nyújtottak a srácok, hogy majdnem kivonultunk a szünetben. Storcknak mennie kell, nincs helye már a nemzeti tizenegy élén – bosszankodott. – Folyamatosan azt hangoztatja, hogy fejlődik a csapat, de ez nem igaz. Egyre rosszabbak vagyunk. Dárdai Pálnak kellene visszajönnie. A szánalmas produkció ellenére, a hűségünk kitart, novemberben a luxemburgi felkészülési meccsen is ott leszünk.

Ki legyen a kapitány?

Az MLSZ elnöksége hamarosan meghallgatja Storck beszámolóját a vb-selejtezős szereplésről, ám egyelőre nem tudni, hogy elfogadják-e azt, vagy elköszönnek a német szakembertől. Mivel a 2020-as Eb-szereplés a budapesti rendezés miatt kötelező elvárás, nincs idő a kísérletezgetésre, mindenképpen olyan kapitánnyal kell nekivágni a sorozatnak, aki ismeri a futballunkat. Nem jó megoldás, az előzményeket ismerve mégis kézenfekvőnek tűnik, hogy Storckot tovább hagyják dolgozni. Hiába szeretnék sokan, Dárdai Pál visszatérésére szinte semmi esély sincs, viszont László Csaba neve régóta közszájon forog, és az is reális opciónak tűnik, hogy esetleg Orbán Viktor miniszterelnök egyik kedvencét, a jelenleg munkanélküli portugál Paulo Sousát kérjék fel a feladatra.
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek