Sport

A történelem egyik legnagyobb úszója is Budapesten van. Elmondta, kiket tart nagyra a magyarok közül

Címkék
úszás

Bors

Létrehozva: 2017.07.25.

A vizes vb budapesti vendége Mark Spitz. A 67 éves egykori amerikai úszókiválóság, a kilencszeres olimpiai bajnok a Brazil Televíziónak dolgozik.

Forrás: Wikipedia

A köztévé munkatársa beszélgetett a kilencszeres olimpiai bajnok Spitz-cel. Említette, 1983-ban járt már egyszer Budapesten, akkor a tornász világbajnokságon vendégeskedett.

– Sokat változott a magyar főváros, igencsak tetszik, meg is ígértem a velem itt tartózkodó feleségemnek, hogy nem várunk újra ilyen hosszú ideig, azaz hamarabb eljövünk - húzta alá Spitz.

A sportág volt klasszisa a Brazil Televíziónak dolgozik, napi összefoglalóit kilencmillió ember élvezi a dél-amerikai országban.

– A magyarok közül jól emlékezem Hargitay Andrásra, de Egerszegi Krisztina is nagyszerű úszó volt a maga idejében, Hosszú Katinka pedig ezúttal is bizonyít. Feledhetetlen volt az az ünneplés, amiben a magyarok 4x100-as gyorváltóját részesítették a nézők, hatalmas versenyben lettek bronzérmesek.

Spitz a saját korábbi edzésmódszereiről elmondta, ha egyik nap pillangón gyakorolt, akkor a gyorsúszást aznap háttérbe helyezte. A mai slágerszámok közül véleménye szerint már az 50 m pillangó izgalmasabb, mint a 100 gyors, amiben ő kiemelkedő volt. Ismert, Spitz az 1972-es müncheni olimpián hét aranyérmet szerzett. 

A mai idők nagyságai közül honfitársnőjét, Katie Ledeckyt emelte ki név szerint. 

– A férfiak mezőnyében hasonlót nem tudnék említeni, Michael Phelps visszavonulása óta egy igazi "uralkodót" nem tudnék megemlíteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek