20 ezer forintos felajánlása miatt támadják Dzsudzsákot

Dzsudzsák Balázs csatlakozott Vujity Tvrtko megmozdulásához, a focista húsz perc alatt megkeresett 20 ezer forintját ajánlotta fel egy alapítványnak. Az internet népe fellázadt ellene.
Dzsudzsák Balázs csatlakozott Vujity Tvrtko megmozdulásához, a focista húsz perc alatt megkeresett 20 ezer forintját ajánlotta fel egy alapítványnak. Az internet népe fellázadt ellene.

Fotózkodj egy csekkel! néven indított jótékonysági megmozdulást Vujity Tvrtko. Az újságíró öt napon át 20 ezer forintot utal rászorulókat segítő szervezeteknek. A mozgalomhoz közismert személyiségek tucatjai csatlakoztak, Csizi Péter országgyűlési képviselő például rögtön 60 ezer forintot küldött a Pécsi Gyerekklinika fülészeti osztályának. Nem így Dzsudzsák Balázs, aki előtt le a kalappal, hogy beszállt a jótékonysági játékba, de a 20 ezer forintos csekk, amit a Bátor Tábor Alapítványnak címzett, kissé karcsúnak tűnik.

„Nagyon szép gesztus! De pont olyan, mint a fociban: a kötelező minimum teljesítése” – verte ki a biztosítékot az összeg egy felháborodott hozzászólónál. A Bursaspor légiósa 1,7 millió eurót tesz zsebre évente, azaz nagyjából ezer forintot percenként. A legjobban fizetett magyar focista tehát húsz perc alatt kereste meg jótékonykodása árát.

Egy másik dühös hozzászóló is a felajánlott összeg nagyságát kifogásolta, szerinte Dzsudzsák apróval szúrta ki az alapítvány szemét: „Ha többmilliós fizetésem lenne, szégyellnék ilyen csekket kiállítani. Egymilliárdos éves fizetésből 20 ezer forint annyi, mintha havi 100 ezer forintos fizetésből valaki 24(!) forintot utalt volna.”

Voltak azonban, akik Dzsu­dzsák Balázs védelmére keltek. Noha nem a szélső iránt táplált szimpátiájuk miatt, sokkal inkább azért, mert más milliárdos hírességekhez képest a focista – ha nem is sokat – legalább mégis adott.