PR Cikkek

Tűzijátékot ígér a Magyar Nagydíj (x)

Bors

Létrehozva: 2017.07.10.

Lewis Hamilton hatodszor vagy Sebastian Vettel másodszor? Vagy valaki más lesz a befutó a 32.  Magyar Nagydíjon? Július utolsó hétvégéjén, a Hungaroringen kiderül.

Az utóbbi évek legizgalmasabb világbajnoki küzdelme zajlik a Formula–1-ben, s dramaturgiailag a legjobb időpontban, a nyári szünet előtti utolsó versenyhétvégén érkezik a Hungaroringre a száguldó cirkusz mezőnye. 

Nem csoda, hogy a jegyek nagy része elővételben elkelt – korlátozott számban azért még a helyszínen is lesz lehetőség jegyvásárlásra – késhegyre menő küzdelem várható ugyanis a mogyoródi aszfaltcsíkon. 

A pályánk klasszikus, a versenyünk forró – ezt említi először, akit a magyar viadalról kérdeznek. Majd közvetlenül ezután hozzáteszi: a pilóták szempontjából ez a szezon egyik legnehezebb megméretése. Nagy kihívás nyerni a technikás, kanyargós, egyenesekben nem bővelkedő pályánkon – a jelenkor egyik legjobb versenyzőjének, Sebastian Vettelnek például 9 évre volt szüksége ahhoz, hogy 2015-ben bevegye a Hungaroringet. Idei legnagyobb ellenfele, Lewis Hamilton ellenben már ötször nyert a magyar pályán – ezzel csúcstartó –, ami az ő szempontjából mindenképp biztató. Vajon kettejük közül kerül ki a győztes? Nehéz lenne megmondani, a Hungaroring ugyanis bár az állandóságot képviseli a sorozatban, mindig tartogat meglepetéseket a versenyzők számára. 

Az idestova 31 éve felépített pálya akkoriban azért számított kuriózumnak, mert az első volt a vasfüggöny mögött, ma pedig azért, mert a harmadik azon pályák sorában (csupán Monte-Carlo és Monza előzi meg), amelyek folyamatosan szerepelnek a versenynaptárban. 

„A völgy, a miliő nagyon szép, a város közelségét pedig mindenki, de tényleg kivétel nélkül mindenki imádja. A pálya pedig… Nos, 2016-ban újraaszfaltoztuk, és ez a tervezett fejlesztéseknek csak az első lépése – mondja Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, akit kétszeres olimpiai bajnokként lenyűgöz az a profizmus, amit a csapatoktól lát. – Itt mindenki nagyon fegyelmezett, alapvetően az autósport is az. Másrészt profizmust igényel az is, hogy tudjuk, részesei vagyunk a világ legnézettebb, ha nem a legnézettebb versenysorozatának, ami a pilótákat ugyanúgy kötelezi, mint a rendező országokat.” 

A Formula–1-es Pirelli Magyar Nagydíj hétvégéjén immár hagyományosan sor kerül a csütörtöki boxutca-látogatásra (a hétvégi jegyekkel bárki testközelből is megnézheti a kerékcsere-gyakorlást, vagy autogramot kérhet a kedvencétől), sőt, a verseny utáni kedden és szerdán a Hungaroringen tesztel a mezőny, amelyet a vasárnapi jeggyel ingyen nézhetnek meg a szurkolók. 

További részletek:

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091077_auto_resized.png
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26455_resized.jpg?avcount=1711668012
origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17078857_auto_resized.jpg
life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17072266_auto_resized.jpg
ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084218_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kiderült a szörnyű titok, Szabó Tímea feltüzelt csapata könyörtelenül lesújtott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084889_auto_resized.jpg
travelo.hu

Áprilistól ismét közvetlenül repülhetünk Budapestről ebbe az egzotikus fővárosba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088638_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Dráma! Máris kiadja felesége útját a TV2 sármos sztárja?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711668012
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/8eK_vTOhfWhlKUbvsCsePUVCX9HBa8EEijXqk__FAyg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyOTlkYjBjZjdiODRjM2E5MzQ1NTI4ZDc5MGU2OTMz.jpg
PR Cikkek

Lelki utazás Mező Misivel a Jézus és... 2. évadában (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/FrlBlEnP7IcifqfDdz8LBC7uwPOWtVxIw3RVSUPguWM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4NDMyZjVlMzdjMDQxNWI4YWMxYWE2ZGU4ZDkwM2Nh.jpg
PR Cikkek

Hogyan készüljünk fel az első horgászútra? (x)