Műkedvelő mulatós: Barna Barnabás milliókért töltötte fel festménnyel a házát (X)

Kiscsécs hercege, a mulatós énekes Barna Barnabás nem csak a pénzszóráshoz ért, a művészeteket is értékeli.
Kiscsécs hercege, a mulatós énekes Barna Barnabás nem csak a pénzszóráshoz ért, a művészeteket is értékeli.

Barna Barnabásról legtöbbször hercegi címe és botrányai miatt hallani, ám a mulatós énekesnek van egy másik oldala is: fontos számára a jótékonyság, és ráadásul a klasszikus művészeti ágakért is oda van.

"A színpadon mulatós zenére táncoltatom az embereket, de az autóban sokszor hallgatok klasszikus zenét, kifejezetten kedvelem az operát, és a festészet is fontos számomra. Legutóbb múlt héten csütörtökön jártam egy ismerősöm kiállítás megnyitóján. Papp Csilla olajfestményei annyira megtetszettek nekem, hogy szerintem felvásároltam vagy a fél készletet" - mondta Barna.

Kiscsécs hercegének mélyen a zsebébe kellett nyúlnia a női aktokat, csendéleteket és természeti értékeket ábrázoló festményekért, a végösszeg több millióra rúgott.

"Nem lenne illendő arról beszélnem, hogy mennyit költöttem a képekre, de annyi biztos, hogy a minőségi művészetet meg is kell fizetni, és én nem fogok fukarkodni a tehetséges művészekkel. Ugyanakkor nem csak magamra szoktam költeni: hercegi címemet jótékonysági munkám elismeréseként kaptam, a tavalyi évben a most elköltött összeg többszörösét adtam oda készpénz vagy más adomány formájában rászorulóknak" - tette hozzá Barna Barnabás.

További információért ide kattintson!