PR Cikkek

Megfizethetetlenné válhat a XIII. kerület ingatlanpiaca (x)

Címkék
ingatlan

Bors

Létrehozva: 2018.10.25.

Alaposan elszálltak a lakásárak a XIII. kerületben. A Balla Ingatlannál azt tapasztalják, hogy olyannyira drágává váltak az ingatlanok, amelyek a vevők számára már-már megfizethetetlenek. Mindez azt eredményezi, hogy az ingatlanvásárlók a külső kerületek felé kezdtek kacsingatni.

Elrugaszkodott a valóságtól a XIII. kerület ingatlanpiaca. A legtöbb lakás ugyanis olyannyira túlárazottá vált, hogy hiába lenne rá kereslet – ahogy az az elmúlt években volt tapasztalható –, az árak visszavetik a vevőket. Az irreális árak az érdeklődőknek és az eladóknak is gondot okoznak, amelyből az következik, hogy a környék ingatlanpiaca stagnálni kezdett – véli a Balla Ingatlan ügyvezetője, Balla Ákos.

Nem egyeznek az elképzelések

Az árak elértek egy olyan szintre, ami az átlagemberek számára szinte már a megfizethetetlen. Ebben közrejátszik az is, hogy sok ingatlant hirdetnek meg irreális árakon. Ez azt eredményezi, hogy a piacra lépő tulajdonosok is ennek tükrében árazzák be a lakásukat. Ezzel viszont csak a saját, és az ingatlanközvetítők dolgát nehezítik meg az eladásnál, hiszen elrugaszkodott (az év eleje óta akár 20-30 százalékos emelkedés tapasztalható) áron nem tudják értékesíteni a lakásukat. Sokan emiatt inkább a kijjebb eső kerületekben néznek körül elfogadható árú ingatlanok után kutatva, továbbá ennek tudható be az is, hogy a befektetők szinte teljesen eltűntek a XIII. kerületből.

Jelenleg a hirdetési és a reálisnak tekinthető eladási árak között mintegy 5-15 százalék a különbség. Ha azonban a tulajdonos elfogadja az ingatlanközvetítő szakember véleményét az árazással kapcsolatban, és nem saját elképzelését követi, akkor hamarabb bekövetkezhet az adás-vétel – mondják a Balla Ingatlannál.

Ezek a felkapott részek

A magas árak miatt a piac alig-alig pörög az elmúlt időben, az azonban elmondható, hogy minden típus és kategória iránt mutatkozik érdeklődés a kerületben. Népszerűek a panellakások, amelyek négyzetméterára 450-600 ezer forint között változik, az elhelyezkedéstől, a környezeti adottságoktól és a társasház állapotától függően. Nem sokkal drágábbak az újépítésű ingatlanok sem, hiszen 750 ezer forintos négyzetméterárnál kezdődik a kínálat, ugyanakkor persze 1,2 millió forintos négyzetméterárak is előfordulnak.

Ami a területi elhelyezkedést illeti, a vevők továbbra is nagyon keresik az újlipótvárosi ingatlanokat, de a vágyaiknak gátat szabnak az árak. A legdrágább utcák közé itt a Kárpát utca, a Pozsonyi út és a Szent István Park környéke tartozik. Ugyancsak vonzó sokak számára a Vizafogó városrész környéke is a Duna közelsége, a jó közlekedés és az igényes környezet miatt, hiszen szép játszóterek és parkok találhatók errefelé. Emellett persze Angyalföld is népszerű a közösségi terek, a zöld területek és nem utolsósorban amiatt, hogy az árak itt még megfizethetők.

Tarthatatlan állapotok

A vevők számára problémát jelent, hogy a magasabb árakat egyre kevesebben engedhetik meg maguknak. A kedvező banki kölcsönök miatt ugyan egy kicsit megnőtt azok száma, akik belevágnak újépítésű ingatlan vásárlásába, de átlagosan ők is legfeljebb 10-15 millió forintos hitelt vesznek fel. Akinek pedig nincs meg a kellő önereje sem, hogy hitelt vegyen fel, az a bérlakások piacán próbálkozhat. Sajnos, azonban a bérleti díjak is az "egekbe szaladtak", így a kereslet ugyan jelentős, de megfizethető bérleményeké kevésbé. A kínálat alját most a 120 ezer forintos szint plusz rezsi jelenti.

A Balla Ingatlannál most abban reménykednek, hogy az elkövetkező hónapokban kissé "visszarendeződik" a piac, mivel a jelenlegi túlárazott állapot hosszú távon nem tartható fent az ingatlanpiacon.

Segít a Balla Ingatlan!

Aki szeretné biztos kézben tudni az ingatlanjának az értékesítését, annak érdemes a Balla Ingatlan tapasztalt szakértőihez fordulnia. A munkatársak ugyanis kézben tartják a folyamatokat és a legapróbb részletről is tájékoztatják az ügyfelet. A sikerdíj is minimális, ezért is veszik igénybe sokan a Balla Ingatlan segítségét.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158572_auto_resized.jpg
origo.hu

Elképesztő hír érkezett a hatalmas magyarországi gázmezőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27421_resized.jpg?avcount=1714035614
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155933_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Román katonák lepték el Nagyváradot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27419_resized.jpg?avcount=1714035614
origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137421_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/zzpfRNBo9hCR4S0Zl-4qtRlqu23KlgIrFGOzpHdSBSQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.jpg
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)