Így válasszunk mosógépet! (x)

Jó tudni: az Euronics üzleteiben is beválthatóak az Otthon Melege Program keretében elnyert mosógépcsere pályázatok!
Jó tudni: az Euronics üzleteiben is beválthatóak az Otthon Melege Program keretében elnyert mosógépcsere pályázatok!

Akár pályázat útján nyílik lehetőségünk a cserére, akár önerőből döntöttünk a régi mosógép lecserélése mellett, egész biztosan jól jön néhány tipp egy szakembertől. A megfelelő készülék kiválasztásához Szigeti Gyula, az Euronics Műszaki Áruházlánc szakértője nyújt hasznos tanácsokat.

Ne felejtsük el, hogy mosógépünk fő feladata, hogy megkönnyítse a házimunkát. Vásárlás előtt gondoljuk át, hányszor mosunk egy héten, mennyi mosnivalónk van általában, milyen napszakban tudjuk elindítani a gépet, mennyi időt tudunk a mosásra szánni vagy mekkora zajt bírunk elviselni a lakásban! A méret elengedhetetlen kérdés, hiszen a rendelkezésünkre álló hely döntően befolyásolja a gép választásunkat.

Cseréld le régi mosógéped!

Elöltöltős mosógép - nagyobb helyigény

Mélységre ebből három kategória van a piacon, az ultra keskeny (40 cm, 3-5 kg-os kapacitással), keskeny (50 cm, 5-6 kg-os kapacitással) és normál (60 cm, 5-12 kg-os kapacitással). Ezekből létezik beépíthető változat is.

Felültöltős mosógép

Ezek többnyire 85x40x60 cm-esek (magasság x szélesség x mélység). Kis fürdőszobába ezek az ideálisabbak, mert keskenyebbek, kisebb helyet foglalnak, és nincs szükség plusz helyre az ajtó kinyitásához sem. Néhány modell már kerekekkel is rendelkezik.

Ha megtaláltad a számodra tökéletes mosógépet, akkor nézz körül szárítógépeink között.

Spóroljunk!

Minél nagyobb mosókapacitású gépet választunk, annál kevesebbszer kell mosnunk. Egy 10-12 kg-s vagy egy legalább 45 cm-es forgódobbal rendelkező gép ideális választás egy nagyobb családnak, mert időt és energiát is spórolhatunk vele.

Vegyük figyelembe a saját kényelmi szempontjainkat is! A késleltetett mosás funkcióval már kész lehet a mosás, mire hazaérünk a munkából, de moshatunk akár éjszaka is, hogy így az áramszámlán is spóroljunk. Ráadásul sok gépen be tudjuk állítani a mosás hosszát is, gyorsmosással például lerövidíthetjük a várakozási időt.

Óvjuk a környezetünket! Az A+++ energiahatékonyságú készülékek 30%-kal kevesebb energiát használnak még az „A” energiaosztályú gépeknél is. Egyes gépek pedig már képesek 15°C-on olyan tisztaságot nyújtani, mint 40°C-on, így nem csak a környezetet, de ruháinkat is kímélhetjük.

A fenti tippek mellett is nehéz egyedül meghozni a legjobb döntést? Az Euronics-nál országosan 68 üzletben és 64 városban, 650 szakértővel várják a vásárlókat, és mindenkinek segítséget nyújtanak, aki új háztartási gép vagy elektronikai eszköz vásárlása előtt áll.

Tudta? Országszerte megújulnak az Euronics üzletek

Nagyobb terek, frissített kínálat, Shop in Shop élményszigetek és új boltok várják a vásárlókat.

A minden megyében elérhető üzletlánc nagy hangsúlyt fektet a vásárlók elégedettségének növelésére, ezért folyamatosan újítja meg jelenlegi üzleteit, és nyit újabb boltokat szerte az országban. A cél a modernebb tér kialakítása mellett a vásárlói élmény fokozása.

Az Euronics mindig elsődleges feladatának tartotta, hogy lépést tartson a változó fogyasztói igényekkel, ezért az elmúlt évek elsődlegesen a fejlődésről szóltak a műszaki áruházlánc életében. 2017-ben megújították honlapjukat és webshopjukat, valamint elindították a hasznos cikkeknek felületet adó Euronics blogot is.

A felújításoknak köszönhetően csak az elmúlt fél évben több ezer négyzetméternyi tér szépült meg az üzletekben. „Elengedhetetlen, hogy folyamatosan fejlődjünk, ezért nagy figyelmet fordítunk az innovációra az üzleteinkben is. A fejlesztések részeként egyre több helyszínen alakítunk ki nagy népszerűségnek örvendő Shop in Shop élményszigeteket. Közel 30 éve vagyunk jelen a műszaki piacon, és büszkék vagyunk rá, hogy magyar tulajdonú műszaki áruházláncként mostantól az ország összes megyeszékhelyén és számos városban, összesen több mint 48 000 m2-en nyújthatunk szakértő segítséget vásárlóinknak” – mondta Dr. Fazekas Péter az Euronics Műszaki Áruházlánc ügyvezető igazgatója.

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső üzletet!