Hogyan válasszunk hűtőt? (x)

Akár meghibásodott hűtőszekrényünk, akár a hűtőgépcsere programon elnyert pályázatunk miatt keresünk új készüléket, számos szempontot kell figyelembe venni, hogy jó döntést hozzunk. Most könnyű dolgunk van, hiszen Szigeti Gyula, az Euronics szakértője segítséget nyújt az okos, környezettudatos és gazdaságos választáshoz. Egyáltalán nem mindegy, hogy hűtőszekrényünk mennyit fogyaszt, hogy valóban hűt-e vagy csak lehel, vagy hogy megfelelő tárolókapacitással rendelkezik-e. Tehát milyen szempontokat vegyünk figyelembe?

Fontos a méret!

Számolj személyenként 50-60 literes nettó hűtőtérfogattal, és becsüld meg, hogy mekkora hűtőgépre van szükséged, hogy legénylakásba vagy családnak szánod.

Fontos a fogyasztás!

A sima „A” kategóriához képest az „A+” 20 százalékkal, az „A++” 40 százalékkal, az „A+++” pedig 60 százalékkal fogyaszt kevesebbet. A környezettudatos megoldáshoz ezért érdemes a legjobb energiaosztályú hűtőszekrényt vásárolni!

Fontos a külső!

Válassz ezüst bevonatú hűtőt, mert azon kevésbé tapadnak meg a baktériumok, mint a hagyományos műanyag felületeken. Így akár napokkal tovább frissek maradhatnak az ételek!

Így spórolj a fogyasztáson!

Ha túl alacsonyra állítod a hűtő- vagy fagyasztógép hőmérsékletértékét, hamar magasra szökhet a készülék energiafogyasztása, amely már 1 Celsius-fok eltérés esetén is akár 6-8 százalékos emelkedést jelenthet.

A jeget olvaszd le, rendszeresen! A megvastagodott jégréteg akár 25-30 százalékkal is megnövelheti az energiafelhasználást.

Ne állítsd a hűtőt hőforrás (pl. tűzhely) közvetlen közelébe, hiszen ilyenkor a külső hőhatásokat is semlegesítenie kell, ami újabb energiafelhasználással jár.

Tartsd be a tisztes távolságot! Ha minimum 10 cm helyet hagyunk a fal és a hűtőszekrény hátoldala között, a megfelelő szellőzésnek köszönhetően energiát takaríthatunk meg.

Cseréld le tehát régi készüléked! Az Euronics szakértői országosan 68 üzletben és 64 városban, 650 szakértővel várják jelenlegi és leendő vásárlóikat. Magyarország kétszeres Superbrands-díjas műszaki áruházláncának kínálatában összesen több mint 150 típusú hűtőgép és mintegy 50 különböző fagyasztószekrény és -láda érhető el, így biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!

Tudta? Országszerte megújulnak az Euronics üzletek

Nagyobb terek, frissített kínálat, Shop in Shop élményszigetek és új boltok várják a vásárlókat.

A minden megyében elérhető üzletlánc nagy hangsúlyt fektet a vásárlók elégedettségének növelésére, ezért folyamatosan újítja meg jelenlegi üzleteit, és nyit újabb boltokat szerte az országban. A cél a modernebb tér kialakítása mellett a vásárlói élmény fokozása.

Az Euronics mindig elsődleges feladatának tartotta, hogy lépést tartson a változó fogyasztói igényekkel, ezért az elmúlt évek elsődlegesen a fejlődésről szóltak a műszaki áruházlánc életében. 2017-ben megújították honlapjukat és webshopjukat, valamint elindították a hasznos cikkeknek felületet adó Euronics blogot is.

A felújításoknak köszönhetően csak az elmúlt fél évben több ezer négyzetméternyi tér szépült meg az üzletekben. „Elengedhetetlen, hogy folyamatosan fejlődjünk, ezért nagy figyelmet fordítunk az innovációra az üzleteinkben is. A fejlesztések részeként egyre több helyszínen alakítunk ki nagy népszerűségnek örvendő Shop in Shop élményszigeteket. Közel 30 éve vagyunk jelen a műszaki piacon, és büszkék vagyunk rá, hogy magyar tulajdonú műszaki áruházláncként mostantól az ország összes megyeszékhelyén és számos városban, összesen több mint 48 000 m2-en nyújthatunk szakértő segítséget vásárlóinknak” – mondta Dr. Fazekas Péter az Euronics Műszaki Áruházlánc ügyvezető igazgatója.

Keresse meg az Önhöz legközelebb eső üzletet!