Havas Dóra így eteti a családját

Melyik édesanya nem kérdezte meg akár több száz alkalommal is a családjától, gyermekeitől, hogy mit szeretnétek, mi legyen az ebéd? És kapta meg feltett kérdésére a helyzetét egyáltalán nem megkönnyítő választ: mindegy, csak finom legyen! Az Így etesd a családodat című műsorban Havas Dóra, a Lila Füge blog szerzője és vendégei olyan fogásokat mutatnak a TV Paprikán, melyek azon túl, hogy könnyedén beépíthetők étrendünkbe, mutatósak és ízletesek.

Mindezek mellett még arra is vannak tippjeik, hogy mi legyen a reggeli egy ráérős hétvégén, vagy éppen mi kerüljön az uzsonnásdobozokba úgy, hogy az garantáltan üresen érkezzen vissza az anyukák és persze a gyermekek legnagyobb örömére is. De számos trükköt is megismerhetünk a műsorból, melyek segítségével olyan egészséges hozzávalókat is „belecsempészhetünk” az egyes fogásokba, melyeket egyébként nem szívesen fogyasztanának a kicsik.

Csirkemell caprese torony serpenyős krumplival

Hozzávalók a csirkéhez: 1 kg csirkemellfilé 4 db paradicsom 20 dkg mozzarella 1 nagy csokor bazsalikom só frissen őrölt bors 2 ek. olívaolaj

Serpenyős, olívaolajban sült burgonyához: 1 kg jó minőségű krumpli nagy szemű tengeri só 3-4 ek. olívaolaj só

A csirkemelleket egyforma szeletekre vágjuk. Kicsit kiklopfoljuk őket, hogy mindenhol egyforma, kb. 1 cm vastagok legyenek. Sózzuk és borsozzuk a szeleteket mindkét oldalukon. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és szeletenként kisütjük a húst, oldalanként 4-6 percig.

A mozzarellát és a paradicsomot egyforma szeletekre vágjuk. Ezután tornyot építünk a hozzávalókból: alulra egy szelet hús, rá – a hús méretétől függően – 1-2 szelet mozzarella, erre 1-2 levél bazsalikom, 1-2 szelet paradicsom, majd megint egy szelet hús. A tetejére még egy darabka a sajtból, a bazsalikomból és a paradicsomból. Fogpiszkálóval összetűzzük a tornyokat.

A krumplikat megmossuk, lábosba tesszük, felöntjük hideg vízzel, és félpuhára főzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a krumplikat, és krumplinyomóval egy kicsit mindegyiket összetörjük, hogy éppen csak megroppanjanak. Mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük, amíg megpirulnak.

Tálalás előtt megszórjuk nagy szemű tengeri sóval.

Gasztro magazin a keddi Borsban - keresse az újságárusnál!

Olvasson kényelmesen: fizessen elő a Borsra!