Áttörés – Tegyük rendbe az életünket! (x)

Önfejlesztő könyv a pénzügyi és érzelmi válság megszüntetésére - pszichológiát, tudatos életvitelt kedvelőknek
Önfejlesztő könyv a pénzügyi és érzelmi válság megszüntetésére - pszichológiát, tudatos életvitelt kedvelőknek

Dobó Mariann a Szabadegyetem.com Tehetségkutató, Személyiségfejlesztő és Tanácsadó Kft. cégtulajdonosa, szakmai vezetője „Eredeti arculattervezés” nevű egyedi programjával számos embernek erősítette meg az önbizalmát, képességében való hitét. Köztük több művésznek: énekesnek, színésznek is. Ezen tanácsadói tapasztalatait összefoglalva írta meg két könyvét, melynek egyike: Áttörés – Tegyük rendbe az életünket!

Issekutz Erzsébet – Haszon Nőknek magazin főszerkesztőjének bevezető gondolataival ajánjuk a könyvet:

Nem könnyű írás, amit a kedves olvasó most a kezében tart. Szerzője egy személyes élmény alapján indult el azon a gondolati és tapasztalati úton, amelyen most az érdeklődőket is magával kalauzolja.

A könyvről bővebben itt olvahat!

Dobó Mariann döbbenten szembesült élete derekán azzal, hogy az anyagi helyzetünk meghatározza életminőségünket, és ha ezzel nem számolunk idejekorán, akkor családi életünk, kapcsolataink, barátságaink is derékba törhetnek, ahogy egész életünk is.

Szerzőnk tehát keményen végiggondolta az elkövetett hibákat és felvázolta magának a további lehetőségeket, szakirodalmat keresett hozzá, élményeket, válaszokat. Mindaz, ami felhalmozódott benne, az került a következő oldalakra. Amivel Dobó Mariann megoldási lehetőségként találkozott – a gazdaság, a pszichológia, az életmód témájában – és integrálni tudta saját gondolati világába, azt most meg is osztja velünk.

Bár írásából kiderül, hogy boldog és szerelmes kapcsolatban él, felismerte a gazdasági függőség szorongató helyzetét is, ahogy az öngondoskodás, a gazdasági függetlenség elemi szükségességét.

Dobó Mariann igyekszik nagyon pozitívan fogalmazni. Nem használja a tagadást, nem minősít, csak ha ez jó irányba tereli a gondolatiságát. A következtetései néha meglepőek és valóban elgondolkodtatóak.

Alapgondolata, hogy a pénzhez való viszonyunk befolyásolja énképünket, és önképünk pedig önazonosságunk kulcsa. Miközben a szerző pénzügyi válságról beszél, valójában érzelmi válságot ír körül, és határozott következtetésre jut: „környezetünkhöz viszonyítunk, és ehhez képest érezzük magunkat gazdagnak, és ezért boldognak, sikeresnek, tehetségesnek vagy szegénynek, szerencsétlennek, sikertelennek, tehetségtelennek.„

Mariann egy új szót is alkotott, a „valós jóllét” fogalmát, amelynek elérése az egyik kitűzött célja könyvének. Nem hiszem, hogy az Áttörés a pénzügyi intelligencia fejlesztésében című könyvet egy ültő helyében elolvassa, aki kezébe veszi. Ez a mű inkább arra alkalmas, hogy egy-egy felvetett témájába elmerüljünk, az ott olvasottakat kicsit átgondoljuk, magunkévá tegyük vagy vitatkozzunk vele. És aztán nekiveselkedhetünk egy újabb fejezetnek.

Dobó Mariann is erre bíztat minket, mert nemcsak megosztja velünk tanácsait, véleményét és gondolatait, de mi is kapunk feladatokat, amelyek reflektálnak mindarra, amit addig olvastunk. A végső cél, hogy intelligencia hányadosunk a pénzügyek terén is magas legyen.