PR Cikkek

Tudja, hogy a pénzügyi jelentések ismerete segíthet nyereség elérésében? (x)

Létrehozva: 2024.03.25.

Módosítva: 2024.03.25.

A CompanyWall platformon elérheti a legfrissebb magyarországi üzleti információkat.

Closeup of business woman hand typing on laptop keyboard with mobile phone

Forrás: companywall.hu

A vállalat pénzügyi műveleteinek elemzése rendkívül fontos, akár új vállalkozásokba, akár új üzleti partnerségekbe kíván befektetni. Annak érdekében, hogy biztos legyen a befektetésében, jó lenne először betekintést nyerni a releváns pénzügyi és üzleti adatokba más cégekről, illetve országokról, hogy jobban megértsük a lehetséges lehetőségeket, előnyöket és kockázatokat. 

A társaság pénzügyi működésének elemzésének fontosságát tükrözi az éves pénzügyi beszámolók nyomon követése és azok felülvizsgálata. Olyan tendenciát jeleznek, amely segíthet abban, hogy jobban átláthassa az üzlet, a befektetés, a partnerségek létrehozásának vagy a piaci pozíció javításának lehetőségét. Bármi legyen is az oka, a lényeg az, hogy ennek köszönhetően olyan ismereteket szerezhet a piacon versenyképes cégekről, amelyek így vagy úgy segítik a profitot. 

A legtöbb magyar cégnél a pénzügyi év megegyezik a naptári évvel. A pénzügyi év végét követően a cégeknek öt hónap áll rendelkezésükre, hogy közzétegyék éves beszámolójukat, ami május 31-ig tart. Magyarországon a pénzügyi beszámolókat a "Céginformációs Szolgálathoz" nyújtják be, amely továbbítja azokat az Igazságügyi Minisztériumnak, amely éves beszámolókat gyűjt az adóhatóság számára. A pénzügyi beszámolók benyújtása elektronikusan történik, és az egész régióban meghonosodott egy ilyen mechanizmus. Lehetővé teszi többek között az egyes adatok, sőt egész dokumentumok küldésének hiányosságainak időben történő észlelését. 

Hasonló a helyzet a régió más országaiban is, így Szerbiában a pénzügyi jelentéseket a Cégjegyzékek Ügynöksége (APR), Szlovéniában a Szlovén Köztársaság Nyilvános Jogi Nyilvántartások és Szolgáltatások Ügynöksége (AJPES) gyűjti, míg Bosznia-Hercegovinában az államban két külön szervezet – a Pénzügyi Információs Ügynökség (FIA) és a Közvetítő, Információs és Pénzügyi Szolgáltatások Ügynöksége (APIF) – két regisztrátora működik, és idén februárban járt le a benyújtási határidő. Horvátországban a jelentéseket az Állami Pénzügyi Ügynökség (FINA) gyűjti össze, a benyújtás határideje április 30., a benyújtástól számított hat hónapon belül nyilvános közzétételi kötelezettséggel.

PR-cikk fotó
Fotó: companywall.hu

Bár minden jogi személy köteles pénzügyi jelentést benyújtani nemzeti nyilvántartásába, hátrányuk az általános jelleg, valamint az, hogy nem adnak pénzügyi elemzést sem a társaságról, sem minősítésük szintjéről. Az értelmezésük is túl lassú, és túl sok időt vesz igénybe a modern üzleti élet tempójához képest. Az idő luxus az üzleti világban. 

Emiatt a világon egyre több vállalat dönt úgy, hogy regisztrál valamelyik cégminősítő intézetnél, amely lehetővé teszi számukra, hogy tisztább, azaz konkrétabb betekintést kapjanak más gazdálkodó szervezetek működésébe, a pénzügyi elemzésekbe, a cégminősítésekbe. 

A CompanyWall szerződéses kötelezettséget ír alá az állami nyilvántartásokkal, ami azt jelenti, hogy a hivatalos forrásokból származó legpontosabb, legfrissebb adatokat teszik közzé weboldalán, a legfrissebb jelentésváltozatokkal, amelyekben az egyes lefedett piacok cégei elvégezték a szükséges javításokat. 

Ez a cégminősítő vállalat szolgáltatásával számtalan dilemmát tud megoldani az Ön számára, például, hogy miért fontosak a cégminősítések és hogyan értelmezik azokat, és talán még ennél is fontosabb - hányféle üzleti tevékenység van az országban, cégek, vállalkozók , kik a legjobb piaci szereplők és milyen eredménnyel üzletelnek. 

Az éves beszámoló mérlegből és eredménykimutatásból áll. A cégjelentés segítségével gyorsan, egyszerűen és áttekinthető módon betekintést nyerhet a vállalat általános működésébe, mérlegébe, mutatóiba, sikerjelentéseibe és egyéb adataiba. Ezenkívül a könnyebb érthetőség kedvéért a pénzügyi adatok elemzésének grafikus ábrázolását is tartalmazza. 

A CompanyWall weboldalon minden cég cégminősítését fundamentális elemzésekkel szereztük meg. A cégminősítések szabványosított adatok halmaza, amelyek egy gazdasági egység teljes tevékenységét tartalmazzák. Tágabb értelemben a cégminősítés szakértői vélemény egy üzletember gazdasági megbízhatóságáról. A gazdálkodó szervezetek cégminősítéseit osztályokba sorolják, a legmagasabb AAA-tól a legalacsonyabb CCC-ig. 

A CompanyWall weboldalhoz való hozzáférés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legjobb üzleti stratégiákat alakítsák ki azáltal, hogy figyelemmel kísérik minden olyan gazdasági egység tevékenységét, amellyel üzleti kapcsolatban állnak, vagy akikkel potenciálisan kapcsolatot és együttműködést kívánnak kialakítani. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177766_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164221_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Nagyon csúnya titok derült ki az Orbán-gyűlölő Lilu múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176304_auto_resized.jpg
ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172789_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Kőkemény igazsággal szembesítette az európaiakat egy szőke, kékszemű lány a migránsokkal kapcsolatban (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27614_resized.jpg?avcount=1714511110
origo.hu

Meztelenül fotózták a 43 éves Paris Hiltont

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177683_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Összejöttek a hátam mögött” – kitálalt a megcsalt vőlegény Marics Peti és Binhky románcáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714511110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)