PR Cikkek

Hogyan válasszuk ki a ruhák színét és mintáját az alaknak megfelelően? (x)

Címkék
divattrend

Létrehozva: 2022.11.04.

A divatnak, bár kétségtelen, hogy mindenkié, megvannak a maga szabályai.

Forrás: answear.hu

Saját alkatod erősségeinek és hiányosságainak ismerete segít a megfelelő ruha kiválasztásában, hiszen az egyes sziluett-típusokhoz bizonyos fazonok, színek és minták jobban passzolnak, mint másokhoz. Érdemes megismerni a saját arányaid, ennek megfelelően öltözködni, karcsúbbnak tűnni, az alak erősségeit megjeleníteni, hiányosságait pedig elrejteni. Hogyan válasszunk ruhát a testfelépítésünk szerint? Meghívunk egy rövid útmutatóra, tarts velünk! 

Hogyan varázsoljunk színekkel és mintákkal makulátlan alakot? 

Mindannyian tudjuk, hogy a ruhák stílusának varázslatos ereje van. Megfelelően megválasztva elrejthetik az alak hibáit, kiemelhetik az erősségeket és varázspálca suhintásra ínycsiklandó íveket kreálhatnak. Másrészt a mintákról legendák keringenek: hogy a keresztben csíkos kiszélesít, a nagyobb, kiterjedt mintázat megnagyobbít, és egyébként is általánosságban sem tudod, hogy mit mivel kombinálj. Kicsit tartasz tőlük, nem is biztos, hogy hiszel bennük, ezért ma úgy döntöttünk, hogy rendet teszünk a fejekben a tévhitek kapcsán. Kezdjük konvencionálisan az alapvető információkkal: 

  • Ha valamit szélesíteni szeretnél, válassz keresztmintákat. Ha inkább a karcsúsítás a végcél, preferáld a függőleges csíkozást. 
  • Ha attól tartasz, hogy a minták túlságosan szélesítik az alakod felső részét, vásárolj egyszínű felsőruházati termékeket, a márkás női télikabátok frontján is részesítsd előnyben a fekete vagy sötét színű modelleket! 
  • Az arccal harmonizáló minták kiválasztásakor ügyelj a haj színére és a bőrszíntípus helyes meghatározására. A szőkék finom, virágmintás, a barnák az erősebb, intenzívebb, geometrikusabbak, a vörös hajúak etno, bohó stílusban érzik majd jól magukat. 
  • Ha felül és alul is mintákat viselsz egy blúz és nadrág kombinációban, akkor ügyelj arra, hogy a kiegészítők a hozzájuk illő árnyalatban pompázzanak, nyugtatva, tonizálva az egész megjelenést. 
  • Egy mintás blúzhoz nyugodtan viselhetsz egy szoknyát az egyik mintából „kölcsönzött” színben, így összefüggő egészet alkot majd az outfited. 
Fotó: answear.hu

Hogyan viseljünk mintás ruhákat? 

A sziluettek feloszthatók arányos (azonos váll- és csípőszélesség) és olyan típusokra, amelyeknek van valamilyen balansz problémája (szélesebb a váll vagy a csípő). Amikor úgy döntünk, hogy mintás ruhákat használunk a stilizáció során, ezt tudatosan kell tennünk, és jól kell használnunk az alakunk korrigálása érdekében. A képletek tökéletesen alkalmazhatók a szimmetria megteremtéséhez, ügyelni kell azonban arra, hogy az eredeti egyensúly ne sérüljön! A minták képesek nagyítani vagy összenyomni az alakot, és elvonni vagy ráhelyezni a fókuszt valamire attól függően, hogyan használjuk őket. A következő testtípusok birtokában figyelni kell a motívumok nagyító erejére: a kicsi, vékony, rövid sziluetteket a túl nagy minták túlterhelhetik, a magas és nagy kontúrokat pedig vizuálisan még tovább növelhetik. A nem arányos magasságú nőknek figyelembe kell venniük a látás optikai csalódás okozta szemfényvesztő képességét is: egy alacsony, 160 centi alatti nő lehetőleg kerülje a mintás nadrág vagy szoknya és a sima felső kombinációját, mert ez a párosítás minden figyelmet az alsó fertályra irányít majd. A magas nők, 170 centi felett, akik szeretnének kicsit lecsalni a magasságukból, preferálják nyugodtan a mintás alsót, mert, ahogy már említettük, ezzel a trükkel a fenekükre irányítják a fókuszt, és ezzel optikailag alacsonyabb benyomást keltenek majd. Természetesen a vázolt megoldások a férfiakra is igazak, és egy férfi dzseki vásárlásakor is ugyanúgy szem előtt tartandók. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179344_auto_resized.jpg
origo.hu

Lambo-ajtós Suzukit állítottak meg a rendőrök, de az igazi meglepetés bent várta őket - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714615812
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180820_auto_resized.png
metropol.hu

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180785_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pressman bácsi így május elseje alkalmával újabb influenszereket hivatott be magához egy kis eligazításra, átnevelésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714615812
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174011_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180398_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714615812
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)