PR Cikkek

Papírzacskó a környezettudatos csomagolás (x)

Címkék
csomagolás

Bors

Létrehozva: 2021.09.15.

Sokszor bele se gondolunk, hogy mennyire károsan hat a környezetre a nejlonzacskók használata. Bármennyire is egyszerűbbnek és hasznosnak tűnik, főleg a háziasszonyok körében elterjedt olyan termékről beszélünk, mely soha nem bomlik le.

Forrás: Pixabay

A nejlonzacskó alapanyaga gázok és nyersolaj, valamint más petrolkémiai származékok, amelyeket a műanyaggyárakban polimerekké formálnak. A környezet szempontjából ez okozza a legnagyobb gondot, ugyanis hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy egy ártalmatlan termékről van szó és nem is vehető hulladékszámba. Sokszor van, hogy el sem jut a hulladéklerakóig, például a szél elviszi vagy eldobják ezzel károsítva a környezetet. Ellenben a papírzacskó kifejezetten környezettudatos.

Ma már szinte a legelterjedtebb csomagolóeszköz. A mai világban igen is fontos, hogy mennyire környezetbarát egy csomagolótermék, valamint az olcsósága sem utolsó szempont. Könnyen lebomló termékről van szó, melyet szelektíven tudunk gyűjteni ezáltal újra tudják hasznosítani. Biztonságos és higiénikus csomagolás szempontjából, de legfőképpen, ha élelmiszerekről van szó, hiszen nem bocsájt kis semmilyen káros anyagot a magas hő hatására sem. Sok esetben a vendéglátóipari egységek is ezt a csomagolási formát használják, gondolok itt példaként a McDonald‘s-ban használt papírzacskóra melyben a sült krumplit kapjuk vagy akár a KFC.

Felhasználási módja többféle lehet, hiszen nem csak arra alkalmas, hogy a különféle élelmiszereket és tárgyakat ebbe csomagolják. Például felhasználhatjuk házilag komposztálásra, mivel könnyen lebomló anyagból készült, újrahasznosítható tartályként, melybe összegyűjthetjük a papírzacskókat és így egyszerre ki tudjuk dobni a szelektív hulladékgyűjtőbe. De gondolhatunk még költözés során arra is, hogy a különböző nagyobb méretű papírzacskókba csomagoljunk be ahelyett, hogy a nagyméretű dobozok foglalják a helyet. Újra felhasználhatjuk úgy is például, hogy ajándéktasakká alakítjuk át vagy akár a gyerekeknek vicces maszkokat is készíthetünk belőle.

Különböző méretben és színben állítanak elő papírzacskókat és nem utolsó sorban különböző vastagságban is. Vannak közöttük igen egyszerűek, felirattal rendelkezők, talppal ellátottak vagy esetleg füllel. Különféle formában létezik lehet apró cikk tasak, ablakkal vagy ablak nélküli papírzacskó, pékáru tasak, valamint bizsu- és ékszertasak vagy ajándéktasak. A kiskereskedelmi értékesítéshez, az élelmiszer-ipari termékek csomagolásához gyártanak a legtöbb ilyen jellegű csomagolási terméket viszont más értékesítési helyeken is egyre gyakoribb már a használata.

A papírzacskók sokkal jobban néznek ki, mint az átlagos már-már cikinek mondható nejlonzacskók. Az egyes, saját logóval ellátott vagy rányomtatott papírzacskók sokkal szebbek és stílusosak is, még kialakításban is más és más. Ezek professzionálisan vannak megtervezve attól függően, hogy milyen termékeket csomagolnak bele. Főleg a kis üzleteknél jellemzőek, például ékszerbolt vagy kreatív és hobbibolt, de akár bármelyik patikát is megemlíthetném, ahol a papírzacskón jellemzően valamilyen reklámfelirat szerepel. Ezek egyedileg vannak feliratozva, de szerepelhet rajtuk logó is.

A Címkepláza is javasolja a papírzacskók használatát. Egy felmérés alapján kiderült, hogy több ember tartja előnyösebbnek a papírzacskó használatát. Egyre több emberben merül fel a környezettudatos életmód, mely nemcsak magunk miatt fontos, hanem a környezetünk védelmének érdekében is. Óvjuk ahogyan csak lehet, hiszen a föld az élőhelyünk, melyet ilyen apró dolgok figyelembevételével szebbé varázsolhatunk nap mint nap.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181311_auto_resized.jpg
origo.hu

Véres csaták vannak több fronton, a Krímet rakétákkal támadják

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176315_auto_resized.jpg
vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177186_auto_resized.jpg
ripost.hu

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27686_resized.jpg?avcount=1714671018
origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27678_resized.jpg?avcount=1714671018
magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714671018
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714671018
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)