PR Cikkek

Női melltartók és a kényelem (x)

Címkék
melltartó

Bors

Létrehozva: 2021.08.10.

Elképesztően elterjedt statisztika, hogy a nők 70-80%-a nem megfelelő méretű melltartót hord.

Sokak szerint ez egy női fehérnemű márka kampánya részeként felhasznált téves adat, azonban sok nő számára ténylegesen problémát okoz a megfelelő típusú és méretű darab kiválasztása. Melltartó esetében a többi ruhadarabtól eltérően egészségügyi okokból is kiemelten fontos a tökéletesen illeszkedő és megfelelő tartást biztosító darab megtalálása. Azonban a rengeteg fajta, kosárkialakítás és méret között sokan elveszünk. Ebben a cikkben igyekszünk választ adni a kérdésekre, és kis útmutatóval szolgálni a tökéletes melltartó felé.

Kezdjük talán a legfontosabbal, a melltartó méretével. Azt mind tudjuk, hogy a melltartó méret egy számból és egy betűből tevődik össze. Ennek a helyes kiszámításával azonban kevesen vannak tisztában. A szám jelzi a mellkasunk kerületét, a betű pedig a kosárméretet. Nézzük, hogy hogyan is kell helyesen kiszámolni a neked megfelelő méretet! 

Két mérésre lesz szükséged, a mell alatti körméret és a mellbőség lemérésére egy egyszerű centi használatával. Tegyük fel, hogy a két szám a 98 és 85. Második lépésként vond ki a két értéket egymásból, ezzel a mi példánkban 13-at kapunk. Erre a három számra lesz szükségünk. A kettő szám különbözete adja a kosárméretet, a kisebb szám pedig a méretjelzésekben szereplő számmal azonos. Tehát a példánk esetében a megfelelő méret a 85A. Hogyan kaptuk meg az A betűt? Egy, a neten is fellelhető mérettáblázattal, melyet az egyszerűség kedvéért itt is megtaláltok.

Különbség (cm)Kosár
12-13 cmA
14-15 cmB
16-17 cmC
18-19 cmD
20-21 cmE

Ha megvan a megfelelő méret számodra, fontos, hogy az ideális típus megtalálása. Nézzük meg közösen a legkényelmesebb választásokat!

Teljes tartást nyújtó melltartó

Az egyik legkényelmesebb, emiatt legnépszerűbb fazon, amely az egész mellet fedi és megfelelő tartást biztosít. Mindezt a sokak által elszenvedett kényelmetlen érzés nélkül. Ezért cserébe kevésbé szexi megjelenét biztosít, azonban a mindennapos viselethez ez nem is szükséges feltétel.

Sportmelltartó

Ezeket speciálisan az edzésekhez tervezik és alakítják ki, hogy még az intenzívebb edzések során se kelljen kellemetlenül éreznünk magunkat. Ha te is rendszeresen sportolsz, mindenképpen érdemes egy jó minőségű darabot beszerezned otthonra. Választhatsz kompressziós kialakítást könnyedebb sport, vagy nem kompressziós darabot intenzív edzés esetében. Ezekben az esetekben még inkább figyelj oda a tökéletes méret megtalálására.

Szoptatós melltartó

Szülés után a női test rengeteg változáson megy keresztül, amely sok nő számára okoz nehezebb időszakot. Ezekben a hónapokban kiemelten fontos a kényelmes és megfelelő tartást biztosító szoptatós melltartó kiválasztása. Szerencsére ma már számos lehetőség áll rendelkezésre, így minden nő az egyedi igényeinek megfelelően választhat.

Balconette

Mára már alapfazonként tartjuk számon, melynek kialakítása miatt ideális szélesen kivágott ruhákhoz is. Alulról emeli meg a melleket, ezáltal biztosítva a megfelelő tartást és a szép dekoltázst. 

Push-up melltartó

A nők abszolút kedvence, hiszen még a kisebb kosárméret esetében is látványos dekoltázst és összhatást ér el. Szerencsére ma már számtalan verzióban megtalálható, így a minimálistól egészen a több kosárméretet növelő kialakításig minden megtalálható az üzletek polcain.

Háromszög melltartó

A teljes tartást nyújtó melltartókhoz hasonlóan az egyik legkényelmesebb megoldás, amelyből szerencsére igazán szexi, csipke darabokat is kínálnak. Ennek köszönhetően a hétköznapokban és kivételes alkalmakkor is kényelmes tartást biztosít.

Pántnélküli melltartó

Pántnélküli felsők és ruhák esetében kötelező választás, hiszen sokkal elegánsabb összhatást eredményez. Azonban a kevésbé biztos tartás miatt sajnos nem minden fazonja eredményez kényelmes viseletet. Sok nő tart ezek esetében attól – főleg nagyobb mellméret esetében -, hogy a pánt nélküli kialakítás nem fog megfelelően tartani, esetlegesen lecsúszik. Ez egy megfelelő méretválasztással természetesen elkerülhető, azonban a melleket megemelni, push-up hatást kölcsönözni semmiképp sem tudnak.

Elöl kapcsos melltartó

Ahogyan neve is jelzi, ezek a fajták elől kapcsolhatók, ezáltal megkönnyítve a fel- és levételt. Ez a praktikus okokon túlmenően számos különleges megjelenése miatt is népszerű választás.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179850_auto_resized.jpg
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180334_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Putyin már a győzelem ünneplésére készül, miközben óriási tömeg gyűlt össze Moszkvában + képgaléria + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178140_auto_resized.jpg
vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714602011
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714602011
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/Ulh7JX0BCTkrNZ6A1-HjMK0APmr6zXsgfJD4Snluds8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzEzMmQ0YThmNWU4ZjQwMDM5NzA1MDFhNjFjYzIxMWQx.jpg
PR Cikkek

Hogyan segíthet a Tevékenységeim az Ön vállalkozásának? (x)