PR Cikkek

Honnan ismerhető fel a tökéletes székhelyszolgáltató? (x)

Bors

Létrehozva: 2021.06.08.

Az elmúlt években a székhelyszolgáltatás igénybevétele egyre népszerűbbnek számít a hazai vállalkozások körében. Nem véletlenül, hiszen a jó székhelyszolgáltató rengeteg terhet képes levenni a cégvezetők válláról, és sok eseten jóval előnyösebb és gazdaságosabb megoldást jelent, mintha székhelyeként saját tulajdonban lévő ingatlant jelölnénk meg.

Annak érdekében azonban, hogy ezek az előnyök kihasználhatóak legyenek, székhelyünk pedig jogi szempontból is rendben legyen, kiemelten fontos odafigyelnünk arra, hogy a megfelelő székhelyszolgáltató céget válasszuk.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választást, összegyűjtöttük azokat a legfontosabb tulajdonságokat, melyekről a tökéletes székhelyszolgáltatást kínáló cég felismerhető.

Felelősséget vállal munkájáért

Az igazán jó székhelyszolgáltató egyik alapvető ismérve, hogy munkáját hozzáértéssel és becsülettel végzi. Ebből adódóan teljes mértékben felelősséget is vállal érte, ami azt jelenti, hogy az esetleges mulasztásokból, ügyviteli hibákból adódó károkat nem hárítja az ügyfélre.

A székhelyszolgáltatás lényege ugyanis az, hogy egy adott összegért cserébe a szolgáltató átvállal bizonyos terheket az ügyféltől, aki ezért cserébe havi szinten kifizet egy bizonyos összeget. Az olyan székhelyszolgáltatótól, aki ezért cserébe bizonyos feltételeket nem teljesít és nem vállal felelősséget munkájáért, érdemes tehát óvakodni.

Még abban az esetben is, ha lényegesen olcsóbban kínálja szolgáltatásait a megbízható cégeknél. Rövid távon ugyanis egy ilyen megoldás spórolásnak tűnhet, hosszabb távon azonban hatalmas ráfizetés lehet a vége, hiszen az esetleges mulasztások olyan büntetéseket vonhatnak maguk után, melyek egy adott cég létezését is veszélybe sodorhatják.

Reális áron dolgozik

Sok olyan vállalkozás akad, melyek számára a székhely kiválasztása során fontos szempontot jelent a spórolás. Éppen ezért nem vásárolnak saját ingatlant vagy nem bérelnek irodát. Két lehetséges megoldás marad tehát: a cégvezető székhelyként saját otthonát jelenti be, vagy ha szeretné megkímélni magát az ezzel járó kellemetlenségektől, székhelyszolgáltatást vesz igénybe.

Utóbbi esetben egy cég rengeteg lehetőség közül választhat, és már olyan szolgáltatók is akadnak a piacon, akik nagyon olcsón, már-már hihetetlenül kedvező áron kínálnak ügyfeleik számára székhelyet. Érdemes azonban tudni, hogy a túlságosan alacsony ár sok esetben alacsonyabb színvonalat von magával, kevesebb járulékos szolgáltatást, kevesebb pontosságot és kevesebb szakértelmet is jelent.

Éppen ezért érdemes mindig olyan székhelyszolgáltató céget választani, aki szolgáltatásai az elvégzett munka tükrében reális áron kínálja.

Szinte egészen biztosak lehetünk abban, hogy havi pár ezer forintért egyetlen cég sem fog minden részletre kiterjedő, aprólékos munkát végezni, a minőségi szolgáltatásnak ugyanis ára van. Éppen ezért érdemes kerülnünk a hihetetlenül jól hangzó ajánlatokat, a csodák ugyanis olyan dolgok, melyek valóban csak a mesékben léteznek.

De hasonló a helyzet a túlárazott szolgáltatók esetében is, akik egy átlagos székhelyszolgáltató céghez képest akár az ár ötszöröség vagy tízszeresét is hajlandóak elkéri, általában „exkluzív, prémium minőségű" szolgáltatásokra és kiemelt figyelemre hivatkozva. A jó székhelyszolgáltató cég ezzel ellentétben mindig reális árakon dolgozik, az ügyfelekre szentelt figyelem pedig nem kiemelt szolgáltatásnak számít, hanem az együttműködés alapfeltétele.

Nem csak kényelmet, de biztonságot is garantál

A jó székhelyszolgáltató nem csak székhelyet biztosít agy vállalkozás számára, de garantálja az ehhez kötődő feladatok ellátását is. Ezek közé tartozik a hivatalos levelek érkeztetése, elektronikus formában történő továbbítása, vagy épp a NAV ellenőrzések során történő rendelkezésre állás is.

Ez azt jelenti, hogy a székhelyszolgáltatást igénybe vevő cégeknek nem kell többé aggódniuk amiatt, hogy egy hivatalos levél nem jut el hozzájuk időben, esetleg elmulasztják annak átvételét, ami pedig később pénzbüntetést vagy akár az adószám megvonását is magával vonhatná.

A jó székhelyszolgáltató ügyel arra, hogy minden gördülékenyen menjen, a cégvezetőknek pedig csak a főtevékenység fejlesztésére, a vállalkozás gyarapodására kelljen koncentrálniuk.

Munkaidőben mindig elérhető

A jó székhelyszolgáltató egyik alapvető ismérve, hogy irodájában a hétköznapi munkaidő során elérhető. Abban az esetben, ha egy székhelyszolgáltató cég az általa megadott címen nem található, az azt jelenti, hogy egy esetleges ellenőrzés során az illetékes hatóságok a szolgáltatást igénybe vevő ügyfél cégét sem fogják megtalálni.

Ez pedig komoly büntetést vonhat maga után, akár a cég adószámának vagy a cég teljes törlésével is járhat az érvénytelen székhely miatt. Éppen ezért minden esetben óvakodni kell az olyan székhelyszolgáltatótól, aki nem elérhető, ingatlanján pedig nem szerepelnek a megbízó cégek cégtáblái, melyek az adott vállalkozások cégjegyzékben szereplő nevét jól látható, olvasható, beazonosítható módon tartalmazzák.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714397418
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166373_auto_resized.jpg
vg.hu

Bizarr tanácsot adott a Lidl a magyar vásárlóinak: az extra szűz olívaolaj helyett főzzenek sertészsírral

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168944_auto_resized.jpg
ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173049_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ledöntötték Baranyi Krisztina provokatív turulszobrát, szerinte a nácik voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27564_resized.jpg?avcount=1714397418
origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173533_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171485_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálal a Hazatalálsz producere: nőként néha nehéz volt a dolga!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714397418
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714397418
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/B1OySesXFVDtrHJ_vOqXZMJLRJGe9VCnhlnd0vawNWo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZiYjViOGVmMTM3MjRlNDI5MzUxNmMyZjUyODIyYTMx.webp
PR Cikkek

Új, műfajokon átívelő koncertsorozatot indít az MVM (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/woAE6jUjR-kVkgi9VB7aI1E_SSAXQMEe1vD5NL5OiwA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyYmY2ZmQ3ZTU2YjQ4Zjg4OTM0MGM0NWMwYTExNDE2.webp
PR Cikkek

Innovációval a gyerekek életéért (x)