PR Cikkek

Az immunrendszer természetes támogatói (x)

Címkék
egészség

Bors

Létrehozva: 2020.04.19.

Az erős, felkészült szervezet könnyebben állja a vírusok, a tavaszi pollenáradat támadását. Nézzünk körül a konyhában, mivel tehetjük ellenállóbbá szervezetünket a betolakodókkal szemben. 

Frissen reszelt torma. Már maga a torma reszelése is a terápia része, hiszen semmi más nem tisztítja ki olyan jól az arcüreget, mint a frissen reszelt tormából felszabaduló illóolajok.  Baktérium-és vírusölő hatása félnapon át tart, amit a gyökerében található glikozidoknak köszönhet. Sinigrin tartalma segíti a légúti váladék elfolyósodását és eltávozását. 

fokhagyma számos olyan anyagot tartalmaz, amelyek támogatják az immunrendszert. Aliin tartalmának köszönhetően természetes antibiotikumként tartjuk számon. Megfázás vagy nátha esetén a forró teába tegyünk 1-2 gerezd fokhagymát. Ugyancsak jó hatású a hörgők tisztán tartására, a huruttal és allergiával kapcsolatos váladékos orrdugulás során segítheti a légút védelmét.

A test és lélek fűszere. A gyömbér igazi afrodiziákum.  Illóolaj tartalmának köszönhetően csökkenti a nyálkahártya irritációját. Széles spektrumú antibakteriális, gyulladást gátló és antiallergén hatású. 

Szintén a hagyományos immunerősítő ételek közé tartozik a méz: nemcsak antioxidáns hatásai vannak, de véd a vírusok, baktériumok és gombák ellen. Antioxidáns, antiszeptikus, antibakteriális hatásai mellett a gyulladásokat is csökkenti.

A zöld tea az egyik legjobb támogatója az immunrendszernek – számos más pozitív hatása mellett. A zöld teában található vegyületek, hatóanyagok védik a szervezetünket a vírusoktól és baktériumoktól, fokozzák az anyagcserét, megakadályozzák, hogy a testünkbe jutott mikrobák elszaporodjanak.

Ha nincs időnk vagy éppen kedvünk a torma, a fokhagyma és a gyömbér reszeléséhez bátran helyettesíthetjük az ALLIX-forte vitaminkészítménnyel

Az ALLIX-forte komplex növényi kivonat és vitaminkészítmény, a légzés, a légutak védelmére a megfázások idején, vírusok, baktériumok jelenlétében, valamint allergének (virágpor, házi por és állatszőr) okozta tünetek esetén. Torma, fokhagyma, gyömbér összetevői serkentik a torok és az orr vérkeringését, ami kedvező az orrüreg és a hörgők tisztántartására.  A 3 fő összetevő hatását erősíti a készítmény görögszéna, antioxidáns, C-vitamin, hisztidin és petrezselyem tartalma.

A szezonális szénanátha a tavasz beköszöntével újra megjelent ezért még fokozottabban kell védeni a felső légutakat. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek