PR Cikkek

Arcápolás a hideg időszakban (x)

Címkék
smink

Bors

Létrehozva: 2019.12.09.

A hideg közeledtével szervezetünk szemmel látható változásokon megy keresztül. Mindent meg kell tennünk azért, hogy a napsütötte nyári időszak után ne okozzon meglepetést a hűvös időjárás. Ilyenkor a nők többsége elindul egy bevásárlói körútra, hiszen hiányzik az átmeneti időszakos kabát, esetleg megint nincs cipő az esős időre.

Azonban néha elfelejtjük: arcbőrünk is megszenvedi ezt az időszakot. A folyamatos hőmérsékletváltozás, szél, eső túl korai bőröregedést idéz elő. A megfelelő őszi-téli bőrápolásért hallgassa meg MAKEUP szakértőink tanácsait! Az egészséges arcbőr érdekében csupán néhány, de annál fontosabb lépést szükséges tenni. Tartson velünk!

Hogyan éljük túl a hőmérsékletingadozást?

Egyik nap eső, másnap fényűző napsütés… A változás nem csupán a közérzetünkre hat, hanem bőrünkre is. Ezt leginkább a száraz és problémás bőr tulajdonosai tapasztalják. A havas és esős időjárásban elsősorban vegyen igénybe antioxidánsokban gazdag termékeket. A teljes hidratálás érdekében alkalmazza ezeket este, zuhanyzás után, amikor a bőr még nedvességgel telített. Pozitívum, ha ezek a készítmények természetes olajokat, hialuronsavakat, glicerint tartalmaznak. Fokozott figyelmet igényelnek a gél vagy zselés állagú szérumok rendelkeznek — ezeket nem kevesebb mint egy órával indulás előtt ajánlott használni. Sminkelés során ajánlott először nappali krémet felvinni, miután az megszárad, adja felvinni az alapozót, majd ezt fixálhatja nagyon kevés púderrel.

Az őszi bőrápolás nagymértékben különbözik a tavaszi-nyáritól. Ha a nyaraláson az ultraibolya sugárzásoktól védekeztünk, ilyenkor a fő hangsúly az intenzív tisztításra, hidratálásra és táplálásra esik.

Tisztítás

Ősszel és télen a bőrtisztítás legyen még gyengédebb és szelídebb. A kozmetikusok erre az időszakra lágy olaj alapú peelingeket javasolnak, amelyek segítik az elhalt sejtek eltávolítását anélkül, hogy károsodásokat okoznának. Az érzékeny bőr számára folyékony állagú kozmetikumokat helyezze előtérbe hab vagy mousse formában.

Táplálás

Feltétlenül szükséges emlékezni arra, hogy időben cserélje le a nyári krémeket zsírosabb vagy olajosabb őszi-téli krémekre. Ezeknek tartalmazniuk kell zsírsavakat és olajokat, amelyek megóvják a bőrt a széltől és az alacsony hőmérséklettől. A krém felvitele után legalább 40 percig maradjon otthon, ellenkező esetben a hideg a ápró jegekké alakíthatják át hidratáló részecskéket, ami súlyosan káros a bőr szépsége és egészsége szempontjából.

Hidratálás

A nők gyakran panaszkodnak a száraz, piros, irritált arcbőrre a hideg bekövetkeztében. Vegye figyelembe, hogy bőre más gondoskodást igényel, mint télen. Legtöbbször elegendő a nappali krémet lecserélni, a többi mindennapos arcápoló készítményt (alapozót, éjszakai krémet) meg lehet tartani, ha bőrén nem tapasztal kellemetlenségeket. Minden sminkelés előtt mossa meg arcát meleg vízzel, majd vegye igénybe a bőrtípusának megfelelő hidratáló készítményt.

Ne feledkezzünk el az ajkakról!

Ebben az időszakban az ajkak rendkívül hajlamosak a repedezésre és száradásra. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen alkalmazzon E-vitamin tartalmú rúzst vagy balzsamot, mert elősegíti a gyors regenerációt. Érdemes figyelmen kívül hagyni a matt rúzsokat, hiszen ezek még inkább szárítják a bőrt. Azonban, ha nem tud elszakadni kedvenc termékétől, használata előtt mindenképp hidratálja ajkait. Lefekvés előtt kenjen shea vajat, kakaót vagy kókuszdiót. Fontos: a cserepes száj legfőbb okozója az ajkak harapdálása és nyalogatása!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193040_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt vannak az első képek az érettségiző diákokról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27822_resized.jpg?avcount=1715004611
origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191430_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Marco Rossi nagy hírt jelentett be; Szalai Ádám ellen fordult Szoboszlai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17192411_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elhunyt a nagymama is a balesetben, amelyben ketrecharcossal ütközött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185958_auto_resized.jpg
ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27823_resized.jpg?avcount=1715004611
origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186108_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189698_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„A szemembe hazudott!” – kipakolt Majkáról a Sztárban Sztár leszek! felfedezettje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715004611
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715004611
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)