PR Cikkek

Fitness tippek fájós hátra (x)

Címkék
hirdetés

Bors

Létrehozva: 2019.11.30.

A fájós hát, egy komoly civilizációs probléma, amely az életünk során sokunkat érint.  Az orvosi látogatások majd harmada éppen a hátunk miatt van, vagyis az ülőmunka, a rossz beidegződött sztereotípiák miatt, melyek folyamatosan terhelik a hátunkat.

De hát, hogy tudnánk ebből az ördögi körből kitörni? Az egyik legkellemesebb és legkönnyebb megoldás az otthoni torna, mely célzottan az izomterhelés kiegyensúlyozására irányul, s melynek a hiánya a legfőbb okozója a deréktáji, gerinc- vagy csípőfájdalmaknak. Kiemelten fontos a CORE izomzat erősítése, tehát az olyan izomcsoportok megdolgoztatása, amelyek a testünk mélyén helyezkednek el, s feladatuk a testünk stabilizálása. Ezek az izmok a felső izomréteg alatt bújnak meg. A legfontosabb ilyen izmok a következőek: a medencefenék izmai, haránt hasizom, külső és a belső ferde hasizom, egyenes hasizom, gerincfeszítő izmok, sokbahasadt izmok, rekeszizom. A medencefenék izmai alulról határolják a hasüreget, a hasizmok elölről, a gerincfeszítők hátulról, a rekeszizom pedig felülről. További ide tartozó másodlagos izmok a nagy farizom, széles hátizom és a csuklyás izom.

Egy fitness vagy jóga szőnyegen gyakorlatok egész sorozata végezhető el otthonunk kényelmében. A következő szint az olyan tornaeszközök használata, amelyekkel a testünk saját súlyát használjuk fel a torna során. Ezek közül a legérdekesebbek a gimnasztikai labdák és egyes változataik (félgömb, fánklabda), a felfüggeszthető fitness szalagok vagy az egyensúlyjavító eszközök. Már rövid használatukkal is látványos eredményt lehet elérni, de rendszeres használatuk biztosítja a stabil izomszerkezetet, valamint ajándékként egy egészségesebb és minőségibb életet kapunk. 

A legjobb kondigépek fájó hát esetén

Az apróbb tornakellékek után következnek a már komolyabb speciális kondigépek hátra, melyek kifejezetten az e típusú izmok erősítésére szolgálnak. Fáj a hátad?  Ez esetben biztosan beleszeretsz az evezőpadba! Széles körben használt és bevállt tornaeszközök a gerincpadok vagy más néven gravitációs padok, gerincnyújtó padok, továbbá a speciális has- és hátgépek és egyes tornapadok. Most nézzük meg röviden néhányukat: 

Evezőpadok – az evezőpad egy nagyon hatékony kardio gép, mely elsősorban a hát és karok izmait erősíti. A felhasználók szerint ez az egyik legmulatságosabb kondigép. Mozgástechnikai szempontból egy mozdulatsorral erősíti a testünk alsó, valamint a felső izmait, de legfőképpen a hátizmokat. Az izomerősítés mellett kifejezetten hatékony a fizikai állóképesség javításában, valamint segít az egészséges testtartás fenntartásában. Nem utolsó sorban keményen megdolgoztatja a kéz és lábizmokat is. 

Gerincnyújtó padok – tökéletes szerkezetek az izomfeszültség csökkentésére, komolyabb gerincbetegségek megelőzésére, hátfájdalom enyhítésére. A gerincnyújtó pad átfordítja a tested lógó pozícióba, mint a denevérek, ahol a fej pozíciója a föld felé irányul. Az izmok ilyen fajta aktív lazítását a gerincnyújtó padon a masszőrök, valamint a rehabilitációs orvosok is tanácsolják. A gerincnyújtó pad segít megelőzni sok komolyabb problémát és hatékonyan segít a porckorongsérv kezelésében, gerincferdülés kezelésében, csigolyaproblémák esetén és tucatnyi további esetben. Komolyabb egészségügyi probléma esetén kérj tanácsot háziorvosodtól. Rendszeres használata karbantartja az érrendszert, csökkenti a szélütés kockázatát, enyhíti a visszeres panaszokat, de használják csípő panaszok esetén is. 

Mely további kondigépek és sportfelszerelések segíthetnek még

A fent említett eszközök mellett számos további hasznos sporteszköz is létezik még. A használatuk elkezdése előtt viszont fontos kitűzni egy célt: a has és hát izmait vagy problémáit szeretnéd megoldani vagy pedig inkább a fogyásra, állóképesség javítására, lábakra vagy csípőre koncentrálnál?  Mérlegeld mindenképpen a családod többi tagjának az igényeit, valamint azt, milyen pénzügyi kerettel rendelkezel és milyen helyigénye van az egyes kondigépeknek. A következő rövid összefoglalóban megtudhatod mire használhatóak az egyes kondigépek:

AB Perfect Twist – Core izmok (mélyizmok) erősítése, alsó-közép-felső hasizmok erősítése a hát terhelése nélkül

Futópad – legjobb eszköz a fogyáshoz, lábizmok, fenék erősítése, formázása

Szobakerékpár – alsó végtagok - láb erősítése, tökéletes rehabilitációs célokra, térdproblémák esetén kifejezetten ajánlott

Fitness kerékpárTaposó – kondigépek az alsó végtagok, valamint fenék és csípő formázására

Elliptikus tréner – fogyásra, egész test edzésére, állóképesség javítására, ízületkímélő, kiváló ár/érték arány

Vibrációs tréner – hatékonyabb gyakorlatok a vibrációknak köszönhetően, mely hatással van a mélyizmokra

Hol találhatunk az interneten összesítve eszközöket hátfájás esetére

Találj bárhol is összesített listát a segédeszközökökkel hátfájás ellen, tudd azt, hogy használatukkal hozzásegíted magad egy egészségesebb életstílushoz, valamint egy jobb általános közérzethez. Lehet magad is meglepődsz majd, milyen gyorsan tudsz búcsút inteni a hátfájásnak, s leszel sokkal de sokkal kiegyensúlyozottabb, elégedettebb és mennyivel javul majd a teljesítőképességed az életed más területein is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188845_auto_resized.jpg
origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714866912
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189434_auto_resized.png
metropol.hu

Összeomlott Tilla, szörnyű veszteség érte: "sajnos elköltöztette őket"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189472_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Vége a szlovén átoknak, újra az elitben a magyar válogatott!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181114_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183328_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714866912
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187697_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189228_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Helyszíni fotókat kaptunk a budapesti buszbalesetről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185742_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megtörtént a bejelentés: így alakulnak hétfőtől az üzemanyagárak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186765_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ilyen jóképű férfivá cseperedett Csisztu Zsuzsa születésnapos nagyfia – fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/-QOHEGhzQJLxwbobl6_dg-Jmb13ToljY2S2y-6aSLDQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3Y2EyYTk2OWYwNDRhYWM5MzIxMGJjYTljNzRmOTY5.jpg
PR Cikkek

Mennyit számít az első benyomás valójában egy állásinterjún? (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qYarjVyF3BBjFGbp-zfy1kIrvMtBX6jf0THtRfTrv3k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y5NjRiMjMwZjZjZTQ5MDRiMjU3NDUwMjhmNWQ0OWMz.jpg
PR Cikkek

Hogyan legyünk környezettudatosak a tavaszi nagytakarítás során? (x)