Zuschlag üzlettársa lett Gáspár Győző

Gáspár Győző tévéből ismert, salgótarjáni luxusvilláját akarta megvásárolni Zuschlag János. Az ingatlanbizniszből végül nem lett semmi, inkább közös éttermet nyitnak 2 Zsivány néven.
Gáspár Győző tévéből ismert, salgótarjáni luxusvilláját akarta megvásárolni Zuschlag János. Az ingatlanbizniszből végül nem lett semmi, inkább közös éttermet nyitnak 2 Zsivány néven.

A pályázati pénzek elsikkasztásából megtollasodott Zuschlag János annyira rákapott a fényűzésre, hogy még hat rácsok mögött töltött év után is ugyanúgy sóvárog a luxus után, mint a sitt előtt. Mivel a bíróság a szabadságvesztés mellett teljes vagyonát is elkobozta, a volt szocialista politikus – állítólag – mostanában barátai támogatásaiból „tengődik”. A világhálón saját valóságshow-val szereplő, két jómódú vállalkozó, Halász és Béni segítségével a múlt héten már szert tett egy Maserati sportkocsira, most pedig Gáspár Győző kilenc éve eladhatatlan salgótarjáni rezidenciájára is szemet vetett.

A parkolópályára került showman 2005 óta képtelen eladni a Győzike Show-ból ismert, 330 négyzetméteres sárga villát. A híres-hírhedt vevő hallatán Győző nem volt szégyellős, azonnal felnyomta az árat 76 millió forintra, holott az egyik ingatlanértékesítő honlapon még 49 millióért hirdették a több fürdőszobás, garázsos és infraszaunás, hétszobás kéglit. A szebb napokat látott luxusotthonban mára szinte egy árva bútor sem maradt, a ház falai repedeznek, hullik a vakolat, a kerítést rozsda rágja, arról nem is beszélve, hogy Gáspárék rosszakarói a kerítés tövében végezték kis- és nagydolgukat, ráadásul tojással is összedobálták a falát.

© Fotó: Fejér Bálint

Az áldatlan állapotok láttán Zuschlag először hatmilliót ajánlott Győzikének, aki ezen úgy kiakadt, hogy a bukott politikus inkább felajánlotta: havi hatszázezerért kibéreli a lakást. Győzike ezen még jobban berágott, végül addig alkudoztak, míg az ingatlanbizniszből közös vállalkozás lett: együtt nyitnak egy éttermet a lerobbant házban.

– Úgy gondoltam, hogy luxusautóhoz luxusotthon dukál, de amikor élőben megláttam a neten hirdetett házat, azzal szembesültem, hogy ezt az épületet már nagyon lelakták. Közel sem ér annyit, amennyit Gáspár úr kért érte. A közös étterem nyitásában viszont látok fantáziát, már a vendéglő és néhány étel nevét is kitaláltuk. A 2 Zsivány étterem étlapjára olyan fantázianevű specialitásokat álmodtunk meg, mint a NAV-leves, NAV-i menü vagy a rácsos krumpli – újságolta vidáman az üzlet megkötése után Zuschlag János, akihez hasonlóan Gáspár Győző is feldobott hangulatban nyilatkozott.

© Fotó: Fejér Bálint

– A házat 2005 óta árulom, eddig azonban nem taposták egymás sarkát a potenciális vevők. Pedig már nyolcmilliót engedtem az árából, így se vette meg senki. Ha eladni nem tudom, akkor legalább termelje a pénzt – magyarázta lelkesen Győzike.