Zongorát kap a duettért Aradszky unokája

Nem számított a közel tízezres nézőközönség, Aradszky László tízéves unokája úgy duettezett papájával a Szenes Iván-emlékkon- certen, mintha egyenesen erre a pályára született volna.
Nem számított a közel tízezres nézőközönség, Aradszky László tízéves unokája úgy duettezett papájával a Szenes Iván-emlékkon- certen, mintha egyenesen erre a pályára született volna.

Így kezdődik egy karrier? Aradszky László komoly döntést hozott: középső unokája kedvéért megválik zongorájától, és beéri egy kisebb szintetizátorral. Örülne, ha Marci a zenei pályát választaná, de lapunknak elárulta, inkább kényezteti, mint hogy befolyásolja őt. Viszont azért megtesz mindent, hogy Marci jól érezze magát a zene világában.

Marci azonnal igent mondott, amikor a híres nagypapa felkérte a duettre © Csányi Kriszta

Az énekes nem véletlenül várta annyira a szombat esti Szenes Iván-emlékkoncertet: igazi családi program volt, ugyanis felesége mellett fia, menye és két másik unokája várta, hogy Marcival színpadra lépjenek.

Marci a nagymamával, Mimivel, és kishúgával, Olíviával © Szabó Szeverin

– A család apraja-nagyja itt volt és izgult értünk. Én meg Marciért. De ez a kiskrapek olyan tehetségesen énekelt, hogy elképesztő. Amikor felkértem duettezni, nem volt kérdés, azonnal igent mondott – büszkélkedett a Borsnak Aradszky, aki önmagát látja kisunokájában.

Aradszky László és az unokák, Marci, Olívia és Zsolti Korda Györggyel (balra) is pózolt egy kicsit © Szabó Szeverin

– Jó tanuló, de a magatartása csak négyes. Viszont nemcsak az éneklésben tehetséges. Vízipólózik, az érdekli még nagyon. Tudja, milyen érzés, amikor a le­gendás Kárpáti Gyuri megsimogatja a fejét, mert látta őt játszani? Még csak tízéves, de biztosak vagyunk abban, hogy a színészetben is remekelne. A fellépésünk után pedig meg is mondtam neki, olyan zseniálisan csinálta meg a duettet, hogy viheti a zongorámat, én meg beérem a szintijével – nevetett az énekes.

Aradszky fia, Zsolt (jobbra), felesége, Csilla és Olívia izgatottan várta a duettet © Szabó Szeverin

Nagyszülők nyomában

Elvis Presley unokája, Riley Keough is az éneklést választotta, noha ő híres nagypapája dalait tudta már csak elénekelni. Kirk Douglas unokája, Cameron is elődei nyomdokába lépett, színész lett, és nem titkolta, gyakran kérte nagyapja segítségét egy-egy szerep eljátszásakor. A hétszeres Grammy-díjas countrylegenda, Willie Nelson pedig közös dalt is készített unokájával, Lucasszal.