Celeb

Zoltán Erika nem tehet semmiről

Fái

Létrehozva: 2017.03.14.

Kiderült, miért nem lehetett megtartani szombaton Zoltán Erika jubileumi koncertjét. A katasztrófavédelem munkatársai meg akarták előzni a tragédiát.

Az énekesnő azóta elérhetetlen, hogy kiderült, műszaki okok miatt elmarad jubileumi koncertje. A Facebook-oldalán viszont kommunikál a rajongóival. Ott írta meg, hogy borzasztóan érzi magát, és ott vigasztalják a hívei. Van is miért, hiszen szinte biztos, hogy nála jobban senki sem várta a koncertet.

„Drága barátaim! – írta legutóbb Erika. – Nagyon nehezen telik a hétvége. Nem így terveztünk, de így alakult. Reményeim szerint holnap már sok-sok kérdésre kapok választ, amit természetesen azonnal megosztok veletek. Végtelenül hálás vagyok minden egyes jó szóért, amit az elmúlt napokban tőletek kaptam. Nagyon jól esik, igazi gyógyszer a bajra.”

A hatóság nem járult hozzá a rendezvény megtartásához

Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hivatal

A West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvények működésére vonatkozó jogszabályt. Az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III.8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani. A katasztrófavédelem területi szerve, jelen esetben a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a rendelet értelmében szakhatóságként jár el, állásfoglalást ad az illetékes jegyző, vagyis a kerületi önkormányzat hatósági osztályának. Az állásfoglalás kiadásakor minden esetben a rendezvényre látogatók biztonsága az elsődleges szempont.

A március 11-én elmaradt koncert előtt – a kerületi polgármesteri hivatal megkeresésére – a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékes szervezeti egysége megvizsgálta a bemutatott dokumentációt, 2017. január 12-én pedig helyszíni ellenőrzést tartott. A szakhatósági állásfoglalás január 13-án született meg arról, hogy a hozzájárulás alapvető feltételek – nem volt biztonsági terv, kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni – hiányában nem adható meg. Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a rendezvényig nem szüntette meg. Mindezek alapján az engedélyező hatóság határozatában nem járult hozzá a rendezvény megtartásához.

A Borsnak is voltak kérdései a koncert lefújásával kapcsolatban, amiket feltettünk a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. A válaszukban az állt, hogy a West Balkán nevű szórakozóhelyen 2011. január 15-én bekövetkezett tragédia után a jogalkotó több ponton is szigorította a zenés, táncos rendezvényekre vonatkozó jogszabályt. Mint ismert, akkor két 17 év körüli lány és egy 24 éves fiatal nő halt meg, tizennégyen pedig megsérültek. A szórakozóhelyre közel 3000 embert engedtek be, és a három áldozat nem élte túl a hatalmas tömeg által kifejtett fizikai nyomást. A West Balkán örökre bezárt, a hatóságok pedig megígérték, hogy ezután gyakrabban és szigorúbban fogják ellenőrizni a szórakozóhelyeket. Így is lett.

A közleményben áll, hogy az ilyen rendezvényeket a jelenleg is hatályos 23/2011 (III. 8.) kormányrendeletben foglaltak szerint kell lebonyolítani, minden esetben a rendezvényre látogatók biztonsága az elsődleges szempont, amit a katasztrófavédelem területi szerve ellenőriz, állásfoglalást ad az illetékes jegyzőnek, vagyis a kerületi önkormányzatnak.

A közleményből az is kiderül, hogy a Zoltán Erika-koncerten mi nem felelt meg a feltételeknek: „A március 11-én elmaradt koncert előtt a katasztrófavédelem illetékes egysége 2017. január 12-én helyszíni ellenőrzést tartott. Másnap, január 13-án megszületett a szakhatósági állásfoglalás arról, hogy mivel hiányoznak alapvető feltételek, például nem volt biztonsági terv, a kiürítés feltételeinek meglétét nem tudták igazolni, így az engedélyt nem adhatták meg.

Ezeket a hiányosságokat a kérelmező a március 11-i koncertig nem szüntette meg. Pedig több mint két hónapja volt rá. Így a hatóság nem járult hozzá a rendezvény megtartásához. Bár a katasztrófavédelem közleményében nem nevezik meg, a kérelmező, aki nem teljesítette a feltételeket, a Bock Csarnok. Zoltán Erika és a szervezők nem hibásak, éppúgy elszenvedői a történetnek, mint a rajongók.  

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152751_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb leleplezés: A NATO már bevonult Ukrajnába – küszöbön a III. világháború

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27341_resized.jpg?avcount=1713859816
origo.hu

Itt van Oroszország döbbenetes válasza az atomfenyegetésre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154911_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152027_auto_resized.jpg
vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27342_resized.jpg?avcount=1713859816
origo.hu

Zelenszkij ezzel a gátlástalan trükkel akarja kirobbantani a harmadik világháborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152291_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153295_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Durva együttállásra figyelmeztet a magyar főboszorkány: "Hatását az egész emberiség érezni fogja"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713859816
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153755_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Leesik az állad: Teljesen átalakult Nagy Melanie - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17147642_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lfelAS4BI7Khp-pXJCdkfrh4dZ4HvkH5DhQHWSUXDbs/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWE4Y2M4OTk3NDRkYmY4MTBiNzM0ZjVkNmJkZjI0.jpg
Babavárás

G.w.M nagy bejelentést tett születendő gyermekéről: "Majd az utolsó előtti pillanatban..."

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/awrQ-0QV1X1v_Au8TYDY_5a7o_AiRrt5JjfYMBKOmvo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdlMzI1MzQ2OGZhZjQzZGU5NzQ1Y2YxZjNlNDNhZGQ1.jpg
Kamu

Álhírek tépik fel a család sebeit: a kamuportálok szerint VV Fanni életben van