Celeb

Zokogva állt a színpadon Zalatnay Sarolta

Nagy Daniella

Létrehozva: 2018.02.07.

<p>Felkavaróra sikerült Zalatnay Sarolta jubileumi nagykoncertje az Erkel Színházban. Az énekesnő telt ház előtt fakadt sírva, a közönség pedig vastapssal vigasztalta.</p>

55 év telt el azóta, hogy Zalatnay Sarolta berobbant a köztudatba az Erkel Színház színpadán a Táncdalfesztiválon, a közönség azonban nem felejt.

– A koncert előtti időszakban azért nem tudtam aludni, mert izgultam, most meg azért nem, mert megkönnyebbültem és boldog vagyok – árulta el a Borsnak Cini, aki minden szám után kitartó vastapsot kapott a közönségtől a kezdetekre való tekintettel az Erkel Színházban megrendezett jubileumi nagykoncertjén. – Nagyképűen hangzik, de megszoktam a si­kert és a szeretetet, de ez még engem is meglepett.

A háttérben a régi idők fotóit vetítették, így a múltidézés egyszerre volt teljes és felkavaró.

– Elolvadtam a zenéktől és a közönség fogadtatásától, de arra gondoltam, hogy nem szabad bőgni. Egész koncert alatt ott volt a gombóc a torkomban.  A Fák, virágok, fény című számnál viszont eltörött a mécses – mesélte az énekesnő a Borsnak. A koncerten munkatársunk is ott volt. Amikor Cini sírva fakadt, a közönség vastapsban tört ki. Ő pedig hosszú másodpercekig csak állt szótlanul, és törölgette a könnyes arcát. Azt kérdeztük tőle, hogy mi játszódott le akkor benne? 

– Eszembe jutott, amikor ugyanebben a színházban az édesanyám a Táncdalfesztiválon ott állt velem az öltözőben, és rám mosolygott, hogy „ugye megmondtam, fiam”. Ott volt mind a három fesztiválon, mindenben mellettem állt. Persze hogy elsírtam magam… anyukámmal éltem, apukám korán meghalt, és nem volt testvérem, tehát nekünk komoly kapcsolatunk volt, minden szinten. Azután, hogy elengedte a ke­zemet és elment, sokkal könnyebben kerültem bajba és nehéz helyzetekbe – mondta a Borsnak Zalatnay Sarolta.

Duettek és pöttyös labdák

Takáts Tamás a Miért mentél el? című slágert adta elő Cinivel közösen, de szólóban is megénekeltette a közönséget. A Pocsolyába léptem című dalt egy emberként énekelte vele a közönség, míg a Requiem alatt telefonokkal világítva varázsolták csillagos éggé a nézőteret.   

Cini és Varga Miklós régen többször is énekelt együtt, többek közt a Dinamit és  Mini együttesekben, most pedig azért invitálta meg az énekesnő a koncertjére, mert csak vele tudta elképzelni a Hosszú, forró nyár című dalt duett előadásban – de persze a Vén Európa című örökzöld sláger is elhangzott.

Koós János nemcsak az énekhangját, de a humorát is megcsillantotta. Dévényi Tibor mellett asszisztált, míg Tibi bácsi pöttyös labdákat dobott a közönség soraiba annak, aki tudta, hogy Cini egykori szerelmei mely zenekarok tagjai voltak.

A dalonkénti vastapsot és többszörös állva tisztelgést követően a koncert végeztével kétszer követelte vissza Cinit a közönség, a ráadásszámok után pedig többektől – köztük a lányától is – hatalmas virágcsokrot kapott a 70 éves ikon.

A püspök stoppolt 

Cini támogatja a református egyház Pándy Kálmán otthonának szellemi fogyatékkal élő lakóit, akik hisznek a zene gyógyító erejében, és ennek fényében egy kórust is létrehoztak együtt. Elsősorban Zalatnay Sarolta dalait éneklik, és a püspökük Mohácsról egészen az Erkel Színházig vitte a csapatot, mert a nagy álmuk az volt, hogy Cinivel együtt énekelhessenek a színpadon – igaz, az őket szállító két kisbusz egyike lerobbant út közben, így a püspök úrnak autóstoppolnia kellett, hogy időben odaérjenek a koncertre.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143358_auto_resized.png
metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144014_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135785_auto_resized.jpg
ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713533113
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713533113
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143251_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Micsoda fotó! Menyasszony lett Liptai Claudia kislányából, Pankából

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LCJKiSzTBvHuApXX4j_M64L3eEWQnW87jW3jwK-M6ks/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNiM2FlZWI5MGJlMDRjMTBhNWM5ODBkZTZhZTEyMWQ2.jpg
Vége

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mGJs6JUJ_kJQLniyMBcE_Z_ve374ZcLOHcCOrrl5nfg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzY2JlNWM1NGU4OTRlMWNhNmI1MDgyZGYwM2U2N2M4.jpg
Csalódás

MC Hawer végleges döntést hozott: „Ennyi év alatt most már én belefáradtam”