Celeb

Zimány Linda: pszichológushoz kell járnom

kbv

Létrehozva: 2019.08.05.

Olyan kemény nőnek tűnt eddig, akiről minden rosszindulat lepereg. A valóság azonban az, hogy Zimány Lindát olyan mélyen megviselik a kamaszkora óta történő bántások és kritikák, hogy szakember segítségére szorul.

Zimány Linda már nem az a szeleburdi kamaszlány, akinek megismerte az ország, hanem céltudatos, erős, független, jól kereső nő. Ha nem is ripsz-ropsz, de elvégezte a jogi egyetemet, doktori címet szerzett. Néhány éve már szerelmi botrányaival sem szerepel a címlapokon, úgy látszik, végre minden rendben van körülötte, sínen van az élete.

Ám mint oly sok esetben, most is kiderült, hogy a látszat csal. A „fecsegő felszín” alatt komoly gondok húzódnak meg, Linda súlyosabb problémákkal küzd, mint azt bárki is sejthette.

Kíméletlen bírálatok

Illusztrációként Linda oldaláról összegyűjtöttünk néhány kritikus hozzászólást, amelyek jól jelzik, milyen nehéz megfelelnie a külső elvárásoknak:
Évekkel ezelőtti fotókon sokkal szebb és természetesebb volt az arcod.
Kár volt a plasztikai műtétekért, egy gyönyörű lányból készült egy lassan riasztó bábarc…
Tolnálak, mint a lopott biciklit
Mivatek*rva
K. jól levágta az orrod. Szèp.

Peller Mariann Utazás a lelked körül című műsorának felvételén árulta el, hogy évek óta pszichológushoz jár. Az ok a közszerepléssel járó hatalmas nyomás. Ez természetesen minden ismert embert érint, aki reflektorfényben áll, az elkerülhetetlenül bírálatok össztüzébe kerül, csakhogy ő tinédzserként került a figyelem középpontjába, és azóta folyamatosan tűrnie kell a sokszor sértő kritikát. Linda most, a harmadik iksz után sokallt be.

Elkezdtem járni két éve egy nagyon kedves pszichológushoz, személyiségfejlődés miatt. Fontosnak tartom ezt, sokan szégyellik, de a mai világban teljesen normális. Hihetetlen, hogy az elmúlt két év alatt milyen dolgokat hozott elő belőlem. Például, hogy mennyi elfojtás van az emberben a társadalmi elvárások, a megfelelési kényszer miatt. Főleg, hogy 14 éves korom óta – most vagyok 33 – a nyilvánosság előtt nőttem fel – mondta el a műsorban Linda, aki azt is elmondta, sokáig próbálta távol tartani magától a rosszindulatú beszólásokat, és azt hitte, sikerült is azzal, hogy megpróbált róluk nem tudomást venni. Ám mindig vele maradtak, és szinte észrevétlenül emésztették a lelkét.

Azt mondják, legyinteni kell a kritikákra, de a pozitív és negatív is befolyásolja az ember életét, mert azért csak meghallod, és ott van a háttérben. Lehet, hogy nem veszed észre magadon, de eljön az a kor, amikor azt érzed, hogy valamiben megakadtál. Én például a saját személyiségfejlődésemben például. Igényem volt arra, hogy ezen túllépjek – fogalmazott a modell, aki azon dolgozik pszichológusával, hogy ezeket a bántó hangokat próbálja nem meghallani. Linda saját bevallása szerint már sokat fejlődött ezen a téren. Míg húszévesen sokszor maga sem tudta, mit tesz, vagy tetteinek mik lesznek a következményei, inkább csak élvezve élte az életét, harminc felett egyre zárkózottabbá vált.

Más dolgok lesznek már fontosak az életben, és nem biztos, hogy már elfogadod a kritikát olyan emberektől, akik nem tartoznak hozzá az életedhez – magyarázta Linda, akit mi is kerestünk a témával kapcsolatban, de menedzsere azt mondta, a modell mostanában minden megkeresést visszautasít, valószínűleg éppen azért, hogy saját lelki fejlődésére tudjon összpontosítani.

Önértékelési probléma

Linda nincs egyedül a sztárvilágban, elég csak Macaulay Culkint, Judy Garlandot vagy Michael Jacksont említeni. És persze a tinisztárként befutott Britney Spearst, aki egykor Linda példaképe volt. Valamennyien kisiklott életű gyereksztárok.
– Azok az emberek, akik reflektorfényben élik az életü­ket, eleve sokkal kiszolgáltatottabbak, a gyerekekre ez fokozottan igaz. Az ember folyamatos készenléti állapotba kerül, egy idő után úgy érzi, állandóan figyelik és meg is ítélik, ezért mindig tökéletesen kell kinéznie és viselkednie. Hamar kialakul a félel­me: ha nem tökéletes, kritizálhatják és elutasíthatják – mondta Makai Gábor pszichológus, hozzátéve, ez az állapot egy idő után paranoiddá is válhat.
– Ez mind belső problémára vezethető vissza: ha nem vagyok rendben önmagammal, a többi emberre is azt vetítem ki, azt feltételezem, hogy észreveszik bennem azokat a tulajdonságokat, amelyeket én sem szeretek – magyarázta a szakértő, hozzátéve, teljesen normális, hogy egy ilyen állandóan ezer fokon égő állapottól valaki besokall és visszavonul.

Peller Mariann műsorának része az is, hogy egy ezoterikus szakértő a meghívott vendégnek kártyát vet, horoszkópot készít, vagy más módon ad róla személyiségrajzot. A csillagok állásából az látszik, hogy Zimány Lindára a jövő év elején talál rá a várva várt nagy szerelem, akivel talán végre családot is alapíthat, és helyreállhat a lelki egyensúlya.    

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26456_resized.jpg?avcount=1711690816
origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17078457_auto_resized.png
metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088621_auto_resized.jpg
vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26457_resized.jpg?avcount=1711690816
origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090087_auto_resized.jpg
astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090122_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Annyit nyert a lottón, amiből élete végéig hetente vehet magának egy Lamborghinit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711690816
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091872_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rendőrök lepték el az eltűnt kétéves Danka otthonát: Markológéppel ássák fel a területet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/DiRPy-3nPJr4CQIBkYbPdtZrNwj6_B8PPulljWoyLFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IyNDc5NTBmMjJkODQwZTE4NGUxNWFkY2ZkNDZmNjA3.jpg
Kapcsolat

Megyeri Csilla szakításáról pletykálnak. Újra...