Zimány Linda: Félnek tőlem a férfiak

Már nemcsak a média világában, hanem ügyvédjelöltként is egyre sikeresebb. Ennek csak egyetlen hátulütője van: a férfiak egy jelentős része nem mer ismerkedni vele.
Már nemcsak a média világában, hanem ügyvédjelöltként is egyre sikeresebb. Ennek csak egyetlen hátulütője van: a férfiak egy jelentős része nem mer ismerkedni vele.

Hosszú évekig koptatta az iskolapadot, de másfél év múlva végre igazi ügyvéd lehet Zimány Lindából, aki 31 évesen úgy érzi, mind nőként, mind a szakmájában most hozza a legjobb formáját. Tényleg nem lehet oka panaszra, egy menő ügyvédi irodában tölti a gyakornoki idejét, modellként is keresett, és a televíziók is előszeretettel foglalkoztatják.

A szakvizsgája után személyiségi jogi perekkel akar foglalkozni. Ebben van saját tapasztalata © Cser Dániel

– Szeptembertől, ahogy véget ért a nyári bírósági ítélkezési szünet, én is visszaülök az íróasztalom mögé. Másfél év múlva szakvizsgázom, személyiségi jogi perekkel szeretnék foglalkozni. Sok ismert ember kéri az irodánk segítségét, és van, aki egyenesen azért jön hozzánk, mert tudja, hogy nekem van a másik oldalról is tapasztalatom – magyarázta lapunknak Linda, aki szerint a folyamatos médiaszereplése nem szab gátat a karrierjének. Úgy érzi, már sikerült bebizonyítania, hogy nem csak szépségkirálynőként állja meg a helyét.

A költő mondja:

Ugyanezt a problémát a férfiak oldaláról Laár Andrásék fogalmazták meg örök­érvényűen: „Az a baj, hogy a nők vagy csúnyák, vagy szépek és buták, vagy ha szépek és okosak is egyben, nem állnak szóba velem. Ki érti ezt?"

– A mo­dellkedés és a jogi munka összeegyeztethető. Természetesen olyan modellmunkákat vállalok csak el, amely belefér szakmailag is. Az ügyvédtörvény sem tiltja egyébként, hogy művészeti tevékenységet folytassunk – folytatta a szépség, aki reméli, hogy kap majd olyan nagy ügyeket a praxisában, amelyek alapján nem csak a modellszakma ismeri majd el. Hogy lehet, hogy egy sikeres és szép nő egyedül van?

– Talán azért nincs senkim, mert sok férfi fél tőlem. Egyelőre nem csüggedek, a szerelmet nem lehet erőltetni, majd jön magától. Még csak most kezdődik az életemnek az a szakasza, amikor pontosan tudom, hogy ki vagyok, mit akarok, mit szeretnék elérni. Talán most érett és erősödött meg a személyiségem annyira, hogy például azt is tudjam, milyen párt képzelek el magam mellé. Már kizárólag hosszú távú kapcsolatban gondolkodom, például nem járok már el úgy randizni, hogy majd meglátjuk, mi lesz belőle. Ha érzem, hogy nem stimmelnek a dolgok, nem húzom az időt – fogalmazott Linda.

Az ügyvédtörvény nem tiltja, hogy modellként is dolgozzon © Cser Dániel

Riaszt az erős személyiség

Nem Zimány Linda az egyetlen híresség, aki azért nem lelt eddig tartós kapcsolatra, mert a férfiak beijedtek tőle. Hernádi Judit például egy interjújában úgy fogalmazott, nyilván félnek tőle a pasik, mert elég undok tud lenni. Kiss Ramóna szerint vele is távolságtartóak a férfiak azért, mert a mai pasik könnyen megrettennek attól, ha egy nőnek van egzisztenciája, munkája és céljai, egyszóval erős és független. Keresztes Ildikó úgy érzi, tőle egyenesen rettegnek a férfiak – szintén önálló karrierje és egzisztenciája miatt. Sharon Stone neve sokaknak egyet jelent a csábítással és a vággyal, ám még ő sem lehet tökéletes. Persze az 59 éves szexszimbólum szerint – akinek nem mellesleg 154-es az IQ-ja – azért, mert a pasik megijednek attól, ha valaki szép és okos is.

Kiss Ramónával is hasonlóan viselkedtek a férfiak