Zámbóék megmentik az ellenségüket

Hulé Éva magányosan, a létminimum alatt tengődik pesti otthonában, amióta kijött a kórházból. Segítségére egyedül esküdt ellenségei siettek: a Zámbó testvérek.
Hulé Éva magányosan, a létminimum alatt tengődik pesti otthonában, amióta kijött a kórházból. Segítségére egyedül esküdt ellenségei siettek: a Zámbó testvérek.
Súlyos egészségi és szociális helyzetbe került a Jimmy-tragédia egyetlen szemtanúja, Hulé Éva. Mint arról a korábbiakban beszámoltunk, az asszony a napokban jött ki a kórházból, ahol a lábfejét amputálták. A hosszas kórházi tartózkodás miatt nem tudta fizetni a közüzemi díjakat, ezért Éva lakásában nincs gáz, villany, és víz sem.

– Nincs semmi értelme az életemnek, végzek magammal! – zokogta a telefonba Hulé Éva. – Annyi pénzem sincs, hogy a gyógyszereimet kifizessem, és ételre sem futja. Egy hete vagyok otthon, azóta a szomszéd idős nénitől kapok egy zsemlét mindennap. Cukros vagyok, ezért oda kell figyelnem az étrendemre, de csak ez van. Persze ennek is nagyon örülök. A zsemle fele a reggeli, a másik fele az ebéd, vacsorára pedig egy kanál kristálycukrot eszem – mondta el lapunknak.A magára maradt, 100 százalékban rokkant nőnek nincs segítsége. Legalábbis eddig nem volt. Most azonban a legváratlanabb helyről érkezett a támogatás: Jimmy családjától. Marietta, Tihamér és Árpy látogatta meg a beteget, akivel eddig kígyót-békát kiabáltak egymásra. A vizitálókat a TV2 Aktív című műsorának stábja is elkísérte.

Zámbóék nem érkeztek üres kézzel, étellel-itallal megrakott szatyrokkal kopogtattak a nő ajtaján.

– Nem vagyunk barátok Évával, neheztelek rá – kezdte Tihamér. – Ezt a szemébe is megmondtam. Évának nem most kellene kijönni a témával, hanem kilenc évvel ezelőtt. De látom, hogy mennyire nehéz körülmények között él, egyszerűen nem tudunk nem segíteni neki – magyarázta az önzetlen testvér, majd hozzátette: – Minket nagyon sok ember megkeres, és egy határon belül segítünk is minden rászorulón. Jimmy is így tenne, és nekünk fontos, hogy elégedett legyen, ha lenéz ránk föntről.
Földvári Zsófi