Zámbó Krisztián kihagyta édesapja emlékkoncertjét

Lekötött fellépését már nem tudta lemondani, így a fő attrakciónak számító fellépő, Zámbó Jimmy fia nélkül zajlott le a 24. emlékezőest.
Lekötött fellépését már nem tudta lemondani, így a fő attrakciónak számító fellépő, Zámbó Jimmy fia nélkül zajlott le a 24. emlékezőest.

Október eleji nyüzsgés a Csepeli Munkásotthonban – nem lehet más, mint a csepeliek életében az év legprominensebb eseményének számító Zámbó Jimmy Díjátadó Gála és Emlékkoncert. Az intézmény előtt ünneplőbe öltözött izgatott nyugdíjasok beszélgetnek, a folyosókon hangosan intézkedő családtagok, a nézőtéren pedig hangulatfokozó ismerősök.

Szokás szerint késve, valamivel szombat este hat óra után kezdődött meg a Jimmy-gála, köszönhetően a hatalmas fejetlenségnek és az idén kimagaslóan sok fellépőnek. A 2001. január 2-án meghalt király közönsége a várakozást türelmesen viselte, ezzel is kifejezve szeretetüket kedven­cük, és a jóindulatukat a család felé.

© Fotó: Vaskó Tamás

Elsőként a legismertebb Jimmy-hasonmás, a szlovák Peter Srámek lépett színpadra, aki kacér előadásával és csípőmozgásával már az első tíz percben rekedt sikítozásra ösztönözte a közönséget. A buli később sem laposodott el, sőt a csepeli közönségnek nem kisebb zenészek énekeltek és zenéltek, mint Szigeti Ferenc, Lakatos Krisztián, Bangó Marika, Zoltán Erika, Csongrádi Kata, Madár Vera,Turi Lajos, Takáts Máté, Palmer Izsák, Csordás Tibi, és tiszteletét tette Charlie is.

© Fotó: Vaskó Tamás

– Nagyon szerettem, és miután sok barátom ment el, a feleségem is, úgyhogy most éreztem meg azt, hogy az milyen dolog, hogy azok mennek el, akiknek nem kellene – mondta a tomboló közönségnek az énekes.
Amellett, hogy idén vajon ki nyeri el a Jimmy-díjat, az maradt a másik nagy kérdés, hogy hol van Zámbó Krisztián? A helyszínen munkatársunk a családtól érdeklődött, akik egyértelmű választ nem adtak, mindenkit nyugtattak, hogy majd csak befut, egyedül az idegesen válaszoló Marietta, aki a unokaöccse neve említésétől is dühbe gurult, sejtette, hogy a fő attrakció ezúttal elmarad.

Krisztiánt telefonon értük utol másnap reggel. – Minden évben ott voltam, idén először sajnos ki kellett hagynom, ami miatt nagyon szomorú vagyok. Lekötöttem egy fellépést pont aznapra, de akkor még nem tudtuk, hogy a gála is akkor lesz. Már nem tudtam lemondani, és nem is értem volna oda, mert több száz kilométerre vagyok még most is a fővárostól – tudtuk meg az örököstől.