Zámbó Krisztián: Én csak bulizom az Úrral

Zámbó Krisztián néhány hete megtért. Pontosabban azt mondja: ő csak bulizik az Úrral, és nem érti, miért féltik a gyülekezettől.
Zámbó Krisztián néhány hete megtért. Pontosabban azt mondja: ő csak bulizik az Úrral, és nem érti, miért féltik a gyülekezettől.

Jimmy halála óriási törést okozott fia, Zámbó Krisztián életében. Az énekes nem tartotta igazságosnak, hogy elveszítette szeretett édesapját, ezért elfordult Istentől. Nemrég azonban megváltozott minden.

– Apám halála után megbicsaklott a hitem. Katolikus va­gyok, apám is az volt, megvannak a saját nézeteink, de pont olyan hangulatban voltam, hogy a menedzseremet elkísértem egy Hit Gyülekezete-összejövetelre. Ő három éve tért meg. Két órán keresztül énekeltünk, a pásztor vicces volt. Nevettünk, boldognak éreztem magam. A közös éneklésnek pedig elképesztő varázsa van. Tulajdonképpen buliztunk az Úrral! – kezdte a Borsnak Krisztián, aki a jövőben szeretne még részt venni ezeken a gyülekezeteken, mert úgy érzi, jó hatással van rá és a lelkére.

– Nem fogok minden hétvégén ott állni, csak amikor úgy érzem, hogy szükségem van rá. Eddig háromszor voltam. Sok követőjük van, de azt például nem értem, hogy az emberek mitől esnek ott transzba. Gondolom, megérinti őket valami. Még nem látom át ezt az egészet. Egy biztos, elképesztő sok energia szabadul fel ilyen alkalmakkor – magyarázza Krisztián.

Az énekes rajongói az interneten kérik őt arra, hogy tartsa távol magát a gyülekezettől.

– Ez nem egy szekta. Nem értem, miért mondják azt, hogy attól félnek, legatyásodom, mert itt még belépő sincs, se beavatás. Én azt vettem észre, ha az embernek rossz előélete volt, és úgy érzi, hálás a gyülekezetnek, akkor szíve joga eldönteni, hogy mennyi pénzt szán erre. Gera Zoltán is jár ide. Én nem fogok megtéríteni senkit, arra megvannak a maguk emberei. Egy biztos, rám senki nem fog erőltetni semmit, félteni pedig nem kell, mert Zámbó-vér folyik az ereimben! – mondta.