Zámbó Jimmy kamutrónját árulják a neten

Az egyik legnagyobb internetes árverési oldalon kínálják Zámbó Jimmy királyi székét. Legalábbis ezt állítja a hirdető. Krisztián, a Király fia szerint azonban szó sincs erről, és az egész csak átverés.
Az egyik legnagyobb internetes árverési oldalon kínálják Zámbó Jimmy királyi székét. Legalábbis ezt állítja a hirdető. Krisztián, a Király fia szerint azonban szó sincs erről, és az egész csak átverés.

Zámbó Jimmy másfél évtizeddel halála után is hatalmas sztár, óriási rajongótáborral. Ennek is köszönhető, hogy a mai napig minden vele kapcsolatos tárgy, relikvia vagyonokat érhet. A Bors különös hirdetésre bukkant az egyik internetes licitoldalon.

– Királyi székek párban, Zámbó Jimmy- ereklyék. Trónszékpárunk az egykori énekes király, Zámbó Jimmy tulajdonában állt, özvegye értékesítette ezt egykor, amiről az egyik szék alján néhány sorban meg is bizonyosodhatunk! – olvasható a hirdetés szövege.

Magáról a székről azt állítják, hogy 1880 és 1920 között készült, és, hogy önmagában is igen értékes. Az egyik fotón látható egy kézírás „Edith asszony” aláírással. Ez így szól: „Igazolás! Ez a karosszék elhunyt férjem, Zámbó Jimmy tulajdona volt.” A licit lapzártánkkor 13 ezer forintnál állt.

Már a hirdetési szöveg is gyanússá tette a dolgot, de a biztonság kedvéért tárcsáztuk Jimmy fiának, Zámbó Krisztiánnak a számát, aki már látatlanban sem tartotta valószínűnek, hogy a székek az édesapjáé lehettek.

– Valóban volt neki egy gyönyörű karosszéke, oroszlánfejes karfával, de azt nem adtuk el, még mindig megvan az öcséimnél – mondta. A biztonság kedvéért megmutattuk neki a hirdetést, hogy biztosak lehessünk: átverésről van szó.

– Biztos, hogy nem apué volt, ez nevetséges. Az előbb említett szék a mai napig megvan, emlékszem is rá gyerekkoromból. Apu nem trónnak vette, hanem egy bútorgarnitúra részeként. A sajtó persze trónnak hívta, de valójában egy díszes karosszék – magyarázta Krisztián, aki szerint nem először fordul elő, hogy visszaélnek apja nevével.

– Valahol még büszkévé is tesz, hogy akkora sztár, hogy még mindig el lehet adni a nevével dolgokat – vélekedik.

Krisztián azt is említette: nemrég felröppent, hogy elárvereznek egy franciaágyat, amiben Jimmy állítólagos szeretőjével töltötte légyottjait. – Abból sem volt egy szó sem igaz – mondja.