Celeb

VV Fanni szülei már feladták a reményt

uv

Létrehozva: 2018.09.28.

<p>Novozánszki Fanni családja már beletörődött a beletörődhetetlenbe. Már nem reménykednek abban, hogy imádott lányuk valaha élve előkerül. Fájdalmuk, közel egy évvel lányuk eltűnése után, még mit sem enyhült.</p>

Takaros ház, napfényes udvar és aprócska testű, csaholó kiskutyák bandája fogadott minket, amikor lapunk munkatársai csütörtök délelőtt megérkeztek Martonvásárra, Novozánszki Fanni szülői házához. A kutyaugatásra még nem, de csengetésünkre már kisétált egy robusztus termetű férfi, akiről első pillanatban tudtuk, nem lehet más, csakis a Való Világból megismert Fanni édesapja. Ugyanazok az arcvonások, ugyanaz a mosoly, ugyanaz a tekintet. Miután megbizonyosodott róla, nem hittérítők vagyunk, még egy mosolyt és kézfogást is kaptunk tőle, de amint Budapestről eltűnt lányára terelődött a szó, mély szomorúságba burkolózott.

Kérdésünkre – reménykednek-e még abban, hogy Fanni épségben előkerül – az édesapa megrázta a fejét, hogy nem, mi­óta a rendőrség kijelentette, hogy nem élő emberként keresik Fannit. De nem szeretett volna beszélni lánya és családja tragédiájáról, amit a Bors tiszteletben tartott, és nem faggatta tovább. A gyászoló édesapa azt is hozzátette, feleségét, Fanni édesanyját se kérdezgessük, mert Katalin még nála is nehezebben viseli a lányukkal történt szörnyűséget.

Azt viszont nem tudtuk figyelmen kívül hagyni, hogy a kerítésnél felsorakozó kis ölebek között, két kis yorkie is ott vakkangatott, pont olyanok, mint Fanni imádott kiskutyái. A szülők ugyanis magukhoz vették a kutyusokat, mióta azok elveszítették a gazdijukat. 

Mint tudott, Novozánszki Fanni tavaly, november 20-án tűnt el fővárosi albérletéből, ahol kamerafelvételek bizonyítják, hogy a tíz hónapja előzetes letartóztatásban lévő – és Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László ájultan lecipeli őt, majd a bérelt autójába tuszkolja. Abba az autóba, amit napokkal később a rendőrség lefoglalt, és amiben az üléstől kezdve a tetőkárpitig minden véres volt. Az autó csomagtartójában egy véres kötelet is találtak, rajta Fanni, B. László és egy harmadik, ismeretlen DNS-sel. 2017. december 4-én a hatóságok közölték a Novozánszki családdal, hogy 99 százalék, hogy Fanni halott. A lány holttestét azóta sem találják.

A kutatásba az amerikai szövetségi nyomozó hivatal, az FBI is beszállt, és az autó GPS-koordinátái szerint vizsgálódtak – ami Budapest, Siófok és Dunaújváros közötti útvonalakat mutat, sikertelenül. Novozánszki Fanni holttestét ugyanis azóta sem találják.

Megtöri a bűnöst a beszűkült élettér

Ahogy azt a Bors korábban megírta, volt védője, dr. Brodmann László szerint unokaöccse testileg és szellemileg is rohamosan épül le a börtönben, ahol tíz hónapja van előzetes letartóztatásban. Több, mint húsz kilót adott le, magához képest csont és bőr, és mindig sokkolja, hogy rendre meghosszabbítják a letartóztatását. 

A Bors általánosságban kérdezte dr. Végh József kriminálpszichológust, mennyi idő után változik egy ember személyisége a börtönben, és ha tényleg bűnös, mennyi idő alatt törhet meg. Mit mond erről a szakirodalom? 

– Ez azért változó, de 4-5 év már elő tud hozni személyiségváltozást, az ennél hosszabb idő pedig még inkább. Hogy mikor törik meg valaki, aki tényleg bűnös, az szintén kiszámíthatatlan, valaki pár óra után, valaki soha nem tesz beismerő vallomást. De ez nemcsak az időtől, a körülményektől is nagyban függ. Értem ez alatt azt, hogy mennyire van bűntudata az elkövetett tett miatt, és hogy mennyi esélyt lát arra, hogy megússza. De általában ha valaki beismerő vallomást tesz, az azért teszi, hogy ne cipelje tovább magával a bűnt, és hogy a bizonytalanságból végre biztos legyen, és megtudja, megbüntetik-e és hogy mennyi időre  – mondta a pszichológus, aki szerint a bezártság hamar nagy törést tud okozni. 

– Amikor valakinek hirtelen beszűkül az élettere, egy sor jogosultságtól megfosztják, és ugyanazokat az arcokat látja, ugyanazokat az ételeket eszi mindennap, az könnyedén befordítja az embert – hangsúlyozta Végh.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27399_resized.jpg?avcount=1713983711
origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27400_resized.jpg?avcount=1713983711
origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159789_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Miért én? Mit tettem, hogy ezt érdemeljem?" - mindennapos küzdelméről vallott a nagybeteg Celine Dion

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157010_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Kifejtette az elemző, kell-e tartani a világháború kitörésétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153706_auto_resized.jpg
ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159382_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27393_resized.jpg?avcount=1713983711
origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153496_auto_resized.jpg
astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159746_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb horrorbaleset a magyar főúton: a tűzoltók és a mentőhelikopter már a helyszínen

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156892_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elon Musk kitálalt az ufókról, döbbenetes dolgot mondott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159641_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris más feleségének vallott szerelmet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154686_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érdemes várni a tankolással, remek hírt kaptak a magyar autósok

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gBh490zB36efX5SC4-FLP_GjbHj6nTFWcBP9yCsbnpU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNTJkMzFmNWUxNjQyNTk5NWQ3ZjJjYjExNWJjNTc5.jpg
Kiakadás

Koholák Alexa kiakadt: intim képekkel ostromolják a férfiak a szakítása után

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/n9XenTjt0iIAButK3nyiJgRYZA-mGnGzl45IjTJrCo8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1YzY1YjhmYmUyZTQ1NWRhYjA0MTZjODJhYmMxYTUy.jpg
KÜZDELEM

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese