Visszakéri édesanyja Terry Black két gyerekét

Karácsony előtt autóbalesetben meghalt Danika és Fannika édesapja, amitől annyira kiborult az édesanyjuk, hogy úgy döntött: visszaszerzi örökbe adott gyermekeit.
Karácsony előtt autóbalesetben meghalt Danika és Fannika édesapja, amitől annyira kiborult az édesanyjuk, hogy úgy döntött: visszaszerzi örökbe adott gyermekeit.

Vajna Éva nevét a 2000-es években ismerte meg az ország. Ő az, akinek két gyermekét Terry Black, az ismert transzvesztita előadóművész fogadta örökbe. Annak idején óriási botrány volt az ügyből, mert Évát gyermekkereskedelemmel vádolták meg, amiért büntetőperek indultak ellene. (Az akkor 29 éves nőt Dani fiának eladása miatt jogerősen egy év tíz hónap felfüggesztett fogházra ítélték, majd újabb két fia eladásával is megvádolták.)

Terry Black Danikát ötnapos, Fannikát háromnapos kora óta neveli, az elmúlt tíz évben nem találkoztak a gyerekek vér szerinti anyjukkal. Terry azóta hivatalosan is örökbe fogadta őket, szépen éldegélnek az egykori előadó­művész németországi lakásában.

A két gyerek ott jár suliba, és kitűnő bizonyítványt hoznak haza minden félévben. Az idilli életnek azonban végeszakadhat, feltéve, ha a hatóságok úgy döntenek, hogy visszaadnák annak a nőnek a gyerekeket, aki egyszer már hivatalosan lemondott róluk.

Vajna Évát a hírek szerint komoly veszteség érte az elmúlt hónapban, volt élettársa, Gyuri autóbaleset áldozata lett. A nőt ez olyan nagyon megviselte, hogy úgy döntött, összeszedi valamennyi gyerekét, akit ettől a férfitól szült, hogy egykori szerelme emlékét így őrizze meg.

– Egy újságírótól hallottam a hírt, miszerint Éva vissza szeretné kapni a srácokat – nyilatkozza a Borsnak Terry Black.

– Megdöbbentem, nem is tudom, mit kellene erre reagálnom. Első körben annyit, hogyha maradt benne egy hangyányi anyaságérzés, akkor nem akar rosszat a saját gyerekeinek azzal, hogy kiszakítja őket a megszokott környezetükből. Aztán még azt is, hogy elképzelni sem tudom, mit kezdene az összes gyerekével, akiket az elmúlt évtizedben szült. Nem akarok rosszindulatú lenni, de hogyha jól számolom, akkor tizenhárman vannak, azonban az is lehet, hogy ennél többen.

© Fotó: Bors

Terry Black úgy véli, elég na­gyok már a gyerekei ahhoz, hogy elmondja nekik a legújabb fejleményeket. Dani 15, Fanni 11 esztendős, mindketten pontosan tudják, mi­lyen körülmények között kerültek Terry Blackhez, hogy ki az anyjuk és az apjuk. Most már azt is tudják, hogy az édesapjuk meghalt…

– Danika azt mondta, hogy van neki egy rendes, szerető édesapja, nem kell neki rajta kívül senki más, hallani sem akar a szülőanyjáról. Fanni is ekképpen nyilatkozott. Egyelőre azt gondolom, hogy egy rossz vicc áldozatai vagyunk, hiszen annak a nőnek még munkája sincs, bár állítólag azt hirdeti, hogy egy hullaházban ügyintéző.