Világszépnek tartják, mégis szingli a Trónok harca sztárja – 18+ fotó

A Trónok harca női színészgárdájából Emilia Clarke váltotta legügyesebben sikerre a sorozat elképesztő népszerűségét.
A Trónok harca női színészgárdájából Emilia Clarke váltotta legügyesebben sikerre a sorozat elképesztő népszerűségét.

A George R. R. Martin nagyszabású regényfolyamából készült széria egyik legfontosabb karakterét alakítja: Viharbanszületett Daenerys Targaryen a fantáziavilág Vastrónjának egyik aspiránsa, a sárkányok anyja.

Ugyan a színésznő egy éve még azt nyilatkozta, nem kell bujdokolnia a rajongók elől, mivel a sorozatban szőke parókával szerepel, eredeti hajszíne viszont barna, szinte kizártnak tartjuk, hogy a helyzet változatlan. Emiliából ugyanis rekordidő alatt lett sztár és szexikon. Ez utóbbi annak is köszönhető, hogy soha nem szégyellősködött: a Trónok harcában több ízben láthatták a rajongók ruha nélkül, majd az Álom luxuskivitelben színpadi verziójában vetkőzött, tavaly pedig az Esquire magazin készített róla pikáns fotósorozatot, amikor megválasztották a legszexisebb nőnek. A szürke ötven árnyalata főszerepét éppen azért utasította vissza, hogy ne kerüljön be a pucérkodó sztár skatulyájába.

A férfiak azonban nem csak azért rajonganak érte, mert ledobta a ruháit: Emiliából úgy árad az erotika, hogy közben nem közönséges, sőt inkább amolyan szomszédlány típus: bájos és közvetlen, de azért tud kemény is lenni. A humoráért is kedvelik, rengeteget mókázik a vele készült interjúk során. Az már csak hab a tortán, hogy törékeny nő létére imádja a Metallicát.

Az alig 157 centi magas Emilia védjegye a szemöldöke:

– Édesanyám három szabályt fektetett le még tinédzser koromban: ne drogozz, ne szexelj, ne nyúlj a szemöldöködhöz.

Bár korábban sokat szekálták miatta, most már az egyik szexepiljének számít.

Pályájának íve meredeken emelkedik 2011 óta. Mindössze két mellékszereppel a háta mögött eljátszhatta a Terminátor folytatásában Sarah Connor legendás karakterét – a szerepre rengeteg edzéssel készült, és fegyverhasználatot is tanult. Idén pedig két filmje is mozikba kerül, egy misztikus thrillerben és egy romantikus moziban láthatjuk.

Szép, sikeres, humoros, és még egy gránátvetőt is elbír – mégis szingli. A színésznő 2013-ban randizgatott a Family Guy kreátorával, Seth MacFarlane-nel, de a távolság és az időhiány fél év alatt kivégezte a viszonyt. Azóta nincs kapcsolata, bár több hírességgel is igyekezték összeboronálni. Azt gondolhatnánk, hogy túl válogatós, de otthonról viszonylag egyszerű útmutatást kapott a kapcsolatépítésről.

– Apukám mindig azt mondogatta, ne bízzak olyanban, akinek nagyobb a tévéállványa, mint a könyvespolca – meséli a színésznő, aki mostanság inkább az önmegvalósítást helyezi előtérbe.

© Fotó: Europress/Getty

– Daenerys szerepében azt imádom, hogy lehetőséget adott nekem arra, hogy megmutassam a fiatal lányoknak és nőknek, többek is lehetnek, mint csupán valaki felesége vagy barátnője – fejtette ki véleményét.

Bár ügyesen elhiteti, hogy egyedül is nagyszerűen érzi magát, valószínűleg egy nagy csalódás okozta bizalmatlansága lehet magányának az oka. Egyszer ugyanis elszólta magát: amikor arról kérdezték, ha a valóságban is lenne egy sárkánya, mivel etetné, azt válaszolta: „talán egy expasival”.