Veszélyben vannak a Farm állatai a béna lakóktól?

Nem csak a tévénézők, az állatvédők is felfigyeltek az RTL Klub Farmjára, ahol nehézkesen megy a városi farmereknek a haszonállatok gondozása.
Nem csak a tévénézők, az állatvédők is felfigyeltek az RTL Klub Farmjára, ahol nehézkesen megy a városi farmereknek a haszonállatok gondozása.

Senki nem ígérte, hogy könnyű lesz a farmon boldogulni, de arra valószínűleg nem gondoltak, hogy nemcsak a farmereknek lesz nehéz életük, hanem a szlovéniai gazdaság haszonállatainak is. Az állatvédő szervezetekhez már most – bő egy héttel az első adás után – megérkeztek az első panaszok, a tévénézők szerint ugyanis állatkínzás, ahogy a városi élethez szokott legények és lányok az állatokkal bánnak.

Már Szilveszter gazda is megjegyezte, hogy sem az állatok etetése, sem a takarítása nem zökkenőmentes, szerinte az egyetlen megmaradt kecskét „tönkretették”. Azóta kiderült: hasmenése volt, de már jól van. Az egyik tyúkot nyest kapta el pár nappal ezelőtt, mert valahogy kimaradt az éjszakai zá­rásból.

Közben a lakók is szenvednek, őket az éhség kínozza, a kamra ugyanis kiürült. Attilát sokkolja, hogy nem talál benne semmi ennivalót, Márk is egyre nehezebben viseli a koplalást, nincs hozzászokva a nélkülözéshez, Laura szerint viszont ez nem éhezés, ő modellként tudja, mit jelent az.

A csatorna pedig úgy véli, minden rendben van a gazdaságban.

– A műsor készítése során a lehe­-tő legnagyobb gondot fordítjuk a helyszínen lévő állatok jó­létére és épségére. Az orvosunk naponta ellenőrzi a játékosokkal együtt élő állatok állapotát, és úgy látja, hogy a rendesen gondozzák azokat – tudatta a Borssal a csatorna marketingkommunikációs osztálya. Azt is közölték, hogy eddig nem kellett be­avatkozni az etetésbe és a tisztán tartásba, mivel a játékosok jól végzik a dolgukat, a jószágok elegendő élelmet és megfelelő ellátást kapnak.

– Ahogy azt a képernyőn is estéről estére lehet látni, a te-hén például már egyre több tejet is ad.
A játék kezdetén egyébként a Farm lakói harminc tojós tyúkot és két kakast kaptak. Eddig négy tyúkot vágtak le. Két tehén – amelyek közül az egyik vemhes – is beköltözött a lakókkal együtt. Azóta már tovább bővült az állatok köre: jelenleg egy kecskéről, két pulykáról és két nyúlról gondoskodnak a játékosok.