Veréb Tamás: egy sportot űzünk Hosszú Katinkával

Veréb Tamás énekli We Are The Water címen a FINA 2017 hivatalos szurkolói dalát. Az énekes a Borsnak elárulta: több közös van benne és Hosszú Katinkában, mint hinnénk!
Veréb Tamás énekli We Are The Water címen a FINA 2017 hivatalos szurkolói dalát. Az énekes a Borsnak elárulta: több közös van benne és Hosszú Katinkában, mint hinnénk!

Már akkor sejthető volt, hogy Veréb Tamás szerez meglepetéseket, ami­kor megnyerte a Sztárban Sztár legutóbbi szériájának versenyét. Most pedig a fél világ az ő hangját köti majd aláfestő zeneként az idei vizes vb-hez, csak úgy, ahogy a tavalyi foci-vb-ről mindenkinek David Guetta This One’s For You című slágere ugrik be. Tamás tisztában van az ebben rejlő lehetőségekkel, de nincsenek a világhírnévvel kapcsolatban elvárásai. Inkább annak örül, hogy a hangjából a szurkolók és a sportolók is egy­aránt erőt meríthetnek.

– Ha nem is kapják fel olyan szinten a dalt, mint Shakira Waka Waka című számát, ami a 2010-es labdarúgó-világbajnokság hivatalos dala volt, azért eljátszom a gondolattal: mi lenne, ha egyszercsak az amerikai lemezproducer, Kanye West írna nekem Facebookon egy üzit, hogy „hé, tesó, tetszik a dal!” – mondta humorosan a Borsnak az énekes, aki teljes szívvel képviseli Magyarországot a szurkolói dallal.

© AFP

Mindeközben az is kiderült, hogy miért került az énekes oly könnyen közös nevezőre Magyarország Iron Ladyjével:

– Múltkor Hosszú Katinkával megbeszéltük, hogy mi gyakorlatilag egy cipőben járunk, egy sportot űzünk. Mindössze annyi kettőnk között a különbség, hogy én hatéves koromtól tizenegy éves koromig úsztam versenyszerűen, ő meg többszörös olimpiai-, világ- és Európa-bajnok, és nagyjából azóta úszik, amióta megszületett – mesélte a Borsnak mosolyogva Veréb Tamás.