Véletlenül ejtették ki a Dal egy versenyzőjét

A verseny egyik zsűritagjának kijelentése okot ad arra, hogy azt feltételezzük, valami nem stimmel a dalok elbírálása körül.
A verseny egyik zsűritagjának kijelentése okot ad arra, hogy azt feltételezzük, valami nem stimmel a dalok elbírálása körül.

Nem szerencsés félreérthetően fogalmazni egy olyan versenyben, ahol évről évre felmerül a bunda gyanúja. Márpedig a magyar eurovíziós versenyben felmerül (évek óta suttognak a lemezkiadók befolyásáról), ezért a résztvevők­nek különösen vigyázniuk kell a félreért­hető kijelentések­kel. Szombat éjsza­ka mégis elhangzott egy olyan mondat, ami alaposan összezavarta az alig látó énekesnőt, Agárdi Szilvit, aki It is Love című esélyes dalával kiesett a közép­döntőből.

– Szomorú vagyok, de ez érthető – mondja Szilvi, aki nagyon bízott a továbbjutásban. – Hittem benne és a közönség is. Sokan gondolták, hogy a dal esélyes a győzelemre. Sokat jelentett nekem, úgy gondoltam, ebben a dalban nagyon sok van és bennem is. Rengetegen írták, hogy lúdbőrösek lettek, amikor hallgatták. Úgy láttam, a zsűri is kedveli, de amikor egyikük azt mondta, hogy véletlenül ejtettek ki, az összezavart.
Ez a mondat pedig Pierrot szájából hangzott el A Dal after műsorában, a Petőfi tévén. Bárki visszanézheti az interneten. A műsorvezető arról beszélgetett, Pierrot-val, hogy ezen az estén, az első elődöntőben milyen erős volt a mezőny.

© Fotók: MTI

– Ez akkor derült ki, amikor ott állt az egyik oldalon a már bejutott csapat, a másikon a még nem bejutott csapat – válaszolta a műsorvezetőnek Pierrot. – Akkor láttuk, hogy olyanok is maradtak ki, akiket nagyon-nagyon sajnálunk – a műsorvezető ekkor arra kérte, nevezzen meg va­lakit, akinek szerinte lenne helye a döntőben vagy akár az Eurovízión.

– Már nem etikátlan elmondani, hiszen ki­esett, hogy nagyon szurkoltam Agárdi Szilvinek, hogy ő bekerüljön ebbe a körbe. Így egy esélyes produkciót ejtettünk ki véletlenül – felelte.

Természetesen megkérdeztük Pierrot-t, hogyan értette ezt, de ő elintézte annyival:

– Nem kívánok ostoba összeesküvés-elméleteket kommentálni.

Szilvit szíven ütötte Pierrot megjegyzése az ő „véletlen” kieséséről. Most csak az vigasztalja, hogy a közönség szeretete mellett búcsúzott a versenytől. És az is, hogy egyszer már nyert vele. Ezt addig nem akarta elmondani, amíg versenyben volt, nehogy befolyásolja az eredményt.

– Ez a dal, az It is Love, egyszer már óriási szerencsét hozott – újságolja Szilvi. – Megnyertem vele Krakkóban egy nemzetközi versenyt, aminek Andrea Bocelli volt a fővédnöke. Tizenhat énekes, ki­lenc országból, színes volt a paletta, de mi hoztuk el a pálmát és még két különdíjat is.