Végleg külföldre települtek Lagzi Lajcsiék?

A börtönt is megjárt zenész szomszédai állítják: a birtokot kiürítették. Ellentmondóak a hírek, hogy Olaszországban, Mexikóban vagy New Yorkban kell-e keresni őket.
A börtönt is megjárt zenész szomszédai állítják: a birtokot kiürítették. Ellentmondóak a hírek, hogy Olaszországban, Mexikóban vagy New Yorkban kell-e keresni őket.

Az ügyészség január végén közölte: bár az előzetes letartóztatás általános oka továbbra is fennáll, de a „bizonyítás meghiúsítása és a bűnismétlés veszélye” nem áll fenn, ezért Lagzi Lajcsi és társa szabadulhat az előzetesből. Szökéstől senki sem tartott.

A Galambos család szomszédai azonban most állítják: Lajcsiékat soha többé nem látjuk. Erre utal minden jel, amelyet az elmúlt hetekben tapasztaltak.

© Fotó: Bors

– Hetek óta bútorszállítók jönnek-mennek, komoly nagy autók, nem ám kis furgonok – meséli a Borsnak Lajcsi egyik boldogasszonypusztai szomszédja.

– Még éjszaka is fordultak, elég nagy zajjal járnak, de senkivel sem állnak szóba, kerülik a falusiak társaságát. Hétfő reggel is zárt utánfutóval érkezett több ember, az udvaron pakolnak megállás nélkül. Az is furcsa, hogy már nincs kivilágítva a ház, legalább egy hete mindössze egy pici lámpa fénye pislákol esténként, nyilvánvaló, hogy kiürítették az egész házat, és jelenleg nem lakik benne senki. A megszokott nagy életnek nyoma sincs, még a bébiszittert sem láttuk legalább egy hete – mondja a szomszéd.

Lajcsi nemrég egy hetilapnak mesélt arról, hogy családjával Olaszországba utazik, együtt pihenik ki az elmúlt hónapokat. Ezt követően a Blikk egyik olvasója arról számolt be a lapnak, hogy a családdal, amely Mexikó felé tartott, a Newark repterén futott össze. Lajcsiék lánya ugyanakkor ismerőseivel számos fényképet megosztott New Yorkból. Öccsével helikopteres sétarepülésen láthatók a Szabadság-szobor környékén, sétálgatnak Manhattanben.

Lajcsit megpróbáltuk elérni, és a trombitaművész röviden reagált is levelünkre.

– Az Olaszország egy korábbi utazás volt, ez most egy másik – írta, és egy fényképet küldött magáról, amelyen Milánóban, a dóm előtt látható, de azt nem árulta el, hol tartózkodik a családjával.

Két héttel ezelőtt a Borsnak még egy lehetséges tervként beszélt a költözésről, nem pedig eldöntött tényként.

– Felmerült bennünk, hogy a lelki sérülések miatt, amelyek itt értek bennünket, elmegyünk egy időre. A gyermekeim akár egy-két évet külföldi gimnáziumokban is tanulhatnának. Külföldön nyilván nem egy kétszáz hektáros kúriát vennénk vagy bérelnénk. Egy lakás bőven elég lenne, három-négy szobás – mondta, és azt is hozzátette: szeretné, ha a gyerekei megtanulnának spanyolul. (Mexikó hivatalos nyelve – a szerk.)

Telefonon elértük Lajcsi ügyvédjét, aki konkrétumokat nem árulhatott el az ügyvédi titoktartására hivatkozva.

– Elmentek, ez tény – mondta dr. Fröhlich Krisztián. – Ügyfelem a napokban felvette velem a kapcsolatot. Az igazságszolgáltatás megy a maga útján, a folyamatban lévő eljárásra továbbra is meghatalmazásom van. A szükséges nyomozati cselekmények zajlanak, ezeket ez nem fogja akadályozni – tette hozzá.

Kapcsolódó véleménycikkünket ide kattintva olvashatja!