Véget ért Kokóék 22 éves házassága

Olimpiai bajnok bokszolónk, Kovács István és felesége, Krisztina elválnak. Békében, barátságban mondanak isten veledet egymásnak, de 22 év házasság után egy ilyen döntés mindenképpen fájdalmas.
Olimpiai bajnok bokszolónk, Kovács István és felesége, Krisztina elválnak. Békében, barátságban mondanak isten veledet egymásnak, de 22 év házasság után egy ilyen döntés mindenképpen fájdalmas.

Kokó itt, Kokó ott, Kokó mindenütt. A kilencvenes-kétezres évek talán első számú magyar sportikonja most is rendkívül aktív és népszerű, amatőrként futó- és triatlonversenye­ken indul, tévében szerepel, reklámokon mosolyog, facebookos bejegyzéseit rendre több százan lájkolják. Csak az a feltűnő, hogy Kriszta, a felesége jó ideje eltűnt mellőle. Mint a Bors a család egy jó ismerősétől megtudta: nem véletlenül, válófélben vannak.

Pisti – ahogy otthon a szerettei hívják – és Kriszti kapcsolata igazi tiniszerelemként indult, 18 évesen egy keletnémet táborozáson ismerkedtek össze. A következő évben, 1989-ben eljegyezték egymást, 1994-ben összeházasodtak, majd jött a két fiú, a ma már 21 esztendős Bence és három évvel fiatalabb öccse, Gergő. Kokóval futott a szekér, vb-aranyakat nyert és olimpiát, valamint első magyar bokszolóként profi világbaj­nok is lett. Erkölcsi és anyagi sikerek, szép család – vágy­hat-e ennél többre férfiember manapság?

© Fotó: MTI

A Bors informátora szerint azonban évekkel ezelőtt valami megroppant a házasságban. Azt mondja súgónk, hogy időben ez akkorra tehető, amikor Kokó – a bokszolás befejezése után évekkel – újból aktívan spor­tolni kezdett. Sőt talán épp azért fordult a sport, a futás, majd a triatlon felé, mert otthon már nem minden volt rendben.

Több helyről is ellenőrzött információnk szerint a házassági válsághoz harmadik szereplőnek biztos nem volt köze, egyszerűen csak kihűlt a kapcsolatuk – mint az sajnos oly sok házasságban előfordul. Pisti hobbijából és munkájából kifolyólag is – a WBO profiboksz-világszervezetnek dolgozik – sokat utazgat, de a felesége szinte soha nem tartott vele, minden szinten kimarad férje pörgős életéből.

Januárban aztán úgy döntöttek, nincs közös jövőjük, Kokó elköltözött otthonról, megegyeztek abban, hogy külön folytatják az életüket, így a napok­ban hivatalosan is beadták a válókeresetet. Ismerősük szerint békében, barátságban búcsúztak el, a két fiú is szomorúan, de megértéssel fogadta szüleik döntését.
A Bors azt is megtudta, hogy hamarosan vesznek egy há­zat, ahova Kriszti elköltözhet, de Kokó addig is rendszeresen hazalátogat este, s ha válófél­ben lévő felesége elfoglalja új otthonát, akkor ő visszaköltözik a (volt) családi fészekbe, de anyagilag továbbra is mindenben támogatja exét.

Annyit még sikerült kiderítenünk, hogy Pistinek az elköl­tözése óta alakul egy új kapcsolata, de ez még nagyon friss történet, nem lehet tudni, lesz-e belőle komoly, hosszú távú kapcsolat.

Igyekeztünk az olimpiai bajnoknál érdeklődni a válásával kapcsolatban, de Kovács István annyit mondott csak a Borsnak: – A hír sajnos igaz, de egyikünk sem kíván erről nyilat­kozni, sem most, sem a későbbiekben.