Celeb

Varnus Xavér reagált az őt ért zaklatási vádra

Bors

Létrehozva: 2017.11.17.

Forrás: Bors

A múlthéten a Hitrádió élő adásában egy betelefonáló VarnusXavért meg nem nevezve, de őt körülírva azt mondta, hogy még a rendszerváltás előtt, mikor ő 15 éves volt, egy vidéki fellépésen az akkor már nagynevű orgonista több ízben is szexuális ajánlatot tett neki (az adást itt hallgathatja meg).

Varnus csütörtökön a Facebook-oldalán reagált a vádakra, és megnevezte vádolóját is, Mérei Tamás csellóművészt. Varnus cáfolta Mérei szavait, azt írta, csak 1989 végén jöhetett haza, mert Kanadában élő disszidens volt, így csak az ötéves elévülés után járhatott ismét Magyarországon.

„Kanadai útlevéllel érkeztem Ferihegyre, benne érvényes magyar vízummal, november 29-én. Vagyis az állítás, mely szerint a rendszerváltozás előtt vele koncerteztem volna, nettó hazugság, hiszen sem nem voltam Magyarországon, sem pedig nem voltam idehaza híres.”

Első koncertjére 1990 április 20-án került sor budapesti Egyetemi-templomban. „Mindezeket a tényeket azért írtam le, mert ha az illető oly pontosan emlékezett arra, hogy ez a rendszerváltás előtt, 15 éves korában történt, feltételezve azt, hogy tisztában van saját születési dátumával, vagyis tudja, hogy melyik esztendőben volt 15 esztendős, eleve hazudott” – írta a zenész.

Varnus azt is feleleveníti, hogy Mérei a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar korábbi igazgatója volt, akit százmilliós pénzügyi visszaélés gyanúja miatt 2015. januárjában azonnali hatállyal kirúgtak, és ellene rendőrségi vizsgálatot indítottak. Hitrádiós beszélgetőtársa pedig az a Cseszkó Tamás, aki a Szombathelyi Szimfonikusok sajtósa volt, „s akit idén áprilisban ítéltek el első fokon egyéves, felfüggesztett börtönbüntetésre a Szombathelyi Járásbíróságon, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalásért és egyéb bűncselekményekért. Vagyis ők a vádlóim.”

Az orgonista szerint a csellóssal először akkor találkozott, mikor utóbbi 19 éves volt. „Láthatólag nagyon rajongott irántam, talán túlságosan is, de helyesen mondja: valóban nem történt közöttünk semmi. Mivel párkapcsolatban éltem, s ezekben a napokban akkori élettársam is velem volt, mint ahogy ő is megemlítette az interjúban. Beszélgettünk vele is, másokkal is, felvettük a lemezt, siker lett, vele kettesben soha nem játszottam.” Ezt követően 2014-ben találkoztak ismét.

„Vádollak téged mindenki előtt, mert az interjúban jóval fiatalabbnak hazudtad magad, és ráadásul soha el nem hangzott szavakat adtál a számba, hogy engem eláztass. És mert gyáva voltál ahhoz, hogy névvel-arccal vállald e hazugságokat. Hát persze, hogy gyáva voltál, hiszen ordas módon hazudsz. Ám, vesztedre, a tényeket, dokumentumokat, évszámokat nem lehet büntetlenül hamisítani. Tehát, ha van merszed, állj elő, s merd a szemembe mondani mindezt. A média nyilvánossága előtt” – írta Varnus Facebook-oldalán.

Az Index megkereste a poszt kikerülése után Méreit, aki kitart amellett, hogy fiatalkorú volt, mikor először találkozott az orgonistával, ugyanis az korábban történt, nem 19992-ben. Ráadásul, van tanúja is, aki meg tudja erősíteni a mondatait. Mérei szerint amit Varnus csinál, az áldozathibáztatás, és tipikus zaklatói magatartást vett fel, vagyis, hogy nem tudja, mi a probléma.

Varnus újra reagált, aki kérdéseket tett fel az Indexen keresztül Méreinek, többek között az adatok pontosítását szeretné elérni (helyszín, időpont), illetve azzal szembesíti a csellistát, hogy mást állított a rádióban és mást az lapnak (volt-e abúzus vagy sem, kettesben voltak-e vagy sem).

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086801_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711703412
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5B4yKCVhgEuLxSc3tPm_mj3dRxekpu-gGA6ZbniqTWk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhlMmYzYWQ4NjNjMDRiNGViYmU5OTViOTRjZjI3NTYy.jpg
Vonzalom

Megcsalásnak számít? Ezt tette felesége háta mögött a TV2-es egy másik nővel