Celeb

Vágó Bernadett: Helyén van az életem - interjú

Szükösdi Judit

Létrehozva: 2017.02.10.

<p>A Budapesti Operettszínház népszerű művésze nyáron A notre-dame-i toronyőrben Esmeraldát alakítja a szegedi Dóm téren. Gyerekkora óta szereti a meséket, noha kislányként jobban lekötötte a fára mászás. A színházon kívül szerelmével és Fügével tölti az idejét, kolléganőjével barátsága szent és sérthetetlen. A mindig mosolygós és kedves Vágó Bernadettet kérdeztük.</p>

Forrás: OPI

Ne ítélj a külső alapján!

Friss hír, hogy a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát alakítja majd a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Mit szólt ehhez?

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek. Már csak azért is, mert nagy dolognak tartom, hogy a Budapesti Operettszínház hosszú évek óta visszatér a szabadtérire, és most is játszhatok azon a színpadon.

Ahol tizenkét éve elkezdődött a története...

Rendkívül meghatározó és szép élmény az életemben az akkori előadás. Kerényi Miklós Gábor, a Rómeó és Júlia rendezője bízott bennem, és beugorhattam a megsérült Szinetár Dóra helyére. Minden kollégám nagyon segítőkész volt, hálás vagyok nekik ezért. Bekerültem ebbe a családba, és azóta is azt érzem, hogy nagyon odafigyelünk egymásra. Ez egy remek társulat, örülök, hogy a tagja lehetek. 

Mit gondol Esmeralda karakteréről? 

Most, amikor beszélgetünk, még nem volt olvasópróbánk, ezért nem tudom, hogy Kerényi Miklós Gábor milyen Esmeraldát álmodott meg magának. Később fogalmazódik majd meg bennem.

Egy újabb Disney-hős a karrierjében.

Nagyon kedves a szívemnek, hogy ez így van. Eleve szeretem a Disney-meséket, és mivel komoly válogatás előzi meg azt, hogy ki énekelheti el – akár színházban, akár szinkronban – ezeket a dalokat, ezért nagy megtiszteltetésnek tartom a lehetőséget.

Amikor pár hónapja, Stephen Schwartz, A notre-dame-i toronyőr dalszövegírója Magyarországon járt, bemutatkozhatott neki. Mondott valamit az Oscar-díjas szerző?

Az előadás után odajött hozzám, és külön kiemelte a dalt, amit énekeltem. Nagyon örült, hogy hallhatta, nagyon tetszett neki. Biztosan ez a megjegyzés is hozzájárult ahhoz, hogy ez a szerep az enyém lett.

Mi A notre-dame-i toronyőr üzenete ma?

Ne ítélj a külső alapján! Szerintem ez az egyik legfontosabb üzenete.

A drámai hősnő szerepében

A Budapesti Operettszínházban a Marie Antoinette musical címszereplője is. Mit jelent ez a szerep önnek?

Nagy feladat, az eddigiekhez képest kicsit más, hiszen korábban naivákat alakítottam, kislányokat, akik tapasztalatlanok voltak és az életük elején jártak. Marie Antoinette anyaszerep. Kislányként kerül az uralkodócsaládba, majd nővé érik – mind az évek alatt, mind azáltal, hogy anyává válik. Felelősséget kell vállalnia a tetteiért, a gyerekeiért. Nagyon szép szerepfejlődésen megy keresztül, nagy íve van az egész darabnak is. Marie Antoinette egy drámai hősnő, akit a végén lefejeznek – a korabeli bulvársajtó lejárató kampánya következtében –, és aki életében az igazságtalanságtól, a meg nem értettségtől, a félreértéstől kezdve nagyon sok mindenen ment keresztül.

Mi újat tanult magáról a drámai hősnő megformálása által?

A legelső, amit ki tudok emelni, az az, ahogy Marie Antoinette a gyermekéért küzd. Ez egy új részét mozgatta meg a lelkemnek és a szívemnek. Éreztem mindig is, hogy ez bennem volt, de így, hogy felszínre tört, nagyon vágyom már a családra és az anyaságra.

Feltétel nélküli szeretet

Furcsa átvezetés lehet, de itt ugrik be, hogy örökbe fogadott egy kiskutyát. Sokan mondták már, így „gyakorolnak" a szülővé válásra.

A felelősségvállalásra és a következetes nevelésre felkészíthet. Füge az első kutyusom, és nagyon jól nevelt. Ezzel igaz, hogy magamat dicsérem, de tényleg szófogadó. Soha nem vonnék párhuzamot egy gyermek és egy kutya között, de az a feltétel nélküli szeretet, amit Füge képvisel az én szívemben, az leírhatatlan. Néha a páromnak meg is jegyzem, hogy úristen, mi lesz, ha gyermekem születik, akkor mit fogok érezni, hogyan fogok reagálni, meddig fokozható még a szeretet.

A rengeteg munka mellett mire jut még ideje?

A szerelmemre és a családra. A párommal töltöm a legtöbb időt a színházon kívül.

Mi a fontos önnek egy férfiben?

Erre már azért nem tudok válaszolni, mert semmi nem érdekel semmilyen férfiben, csak ő érdekel egyedül. Úgy tökéletes, ahogy van, ezért nem tudnék kiemelni egyetlen tulajdonságot sem.

Azt is olvastam, kislányként nem az a babázós típus volt, inkább fiúkkal bandázott, fára mászott.

Így igaz. Ez annak is köszönhető, hogy egy bátyám és egy öcsém van, én vagyok az egyedüli lány. Sokkal jobban megtaláltam a közös hangot a fiúkkal, nyilván a testvéreim barátaival lógtam én is. Sok haverom volt, akikkel görkorcsolyáztunk, fára másztunk, bicikliztünk, motoroztunk – nem a rózsaszín babaházam mellett ücsörögtem és teázgattam a barátnőimmel. Ennek ellenére, felnőttkoromban egy lány személyében leltem igaz barátra. Azt gondolom, Vágó Zsuzsival örök életre barátnők lettünk, ő a lelki társam. Azt mondják, felnőttkorban ez így normális, és férfi és nő között egyébként sincs barátság. Mondjuk, nem tudom, hogy ez igaz-e, mert Szabó Dáviddal a mai napig tartjuk a kapcsolatot és nagyon sok mindent megbeszélünk, vagy akár említhetném Nagy Sándort is.

Vágó Zsuzsi a testvérét játssza a Marie Antoinette musicalben. A színpadon segít a barátság vagy éppen nem?

Azt gondolom, ha lehet arról beszélni, hogy a mi előadásainkban van egy pici plusz érzelmi töltet, akkor az ezt jelenti. Barátok vagyunk, és minden rezdülését érezzük a másiknak. A köztünk lévő lelki kémia szerintem a nézőkig is eljut.

A színházon kívül mennyi időt töltenek együtt?

Van, amikor nagyon sok a feladatunk, viszont akkor is reggeltől estig együtt vagyunk a munka kapcsán. De mindenkinek arra van ideje, amire szentel. Mivel a mi barátságunk szent és sérthetetlen, ezért figyelünk arra, hogy jusson rá időnk. Az ünnepeket is együtt töltöttük, a párjainkkal közösen vacsoráztunk.

A török sorozatsztár magyar hangja

Nagyon népszerűvé váltak itthon a török sorozatok, az egyik legnagyobb sztár Beren Saat, akinek ön a magyar hangja. Nézné is például a Fatmagült?

Igen. Ez az a sorozat, ami nagyon drámaian indult. Éppen tegnap szinkronizáltam új részeket, és amikor nyugovóra tértem, még akkor is azon járt az agyam, hogy min megy keresztül ez a lány. Annak ellenére, hogy én csak azokat az epizódokat látom, amikben szövegem van, és nem tudom, hogy a háttérben mi történik, engem is megérint ez a dráma. 

Nem ez az első alkalom, hogy a színésznőt szinkronizálja. Hasonlítanak valamiben?

Ez a harmadik sorozat, amiben összeforr a nevünk, egyre könnyebben tudom levenni a gesztusait, van, hogy nagyon sok jelenetet lepörgetünk hiba nélkül. Érzem, hogy jelenít meg adott helyzeteket, a színjátszásban, az érzelmi dolgok között van egy kis hasonlóság. Ugyanakkor ez művi, hiszen megrendezett keretek között vagyunk mind a ketten. Ha kávéznánk, lehet, hogy nem ugyanazzal a mozdulattal nyúlnék a cukortartó felé... De örülnék neki, ha egyszer találkoznánk.

Az őrangyal ereje

Van bármilyen babonája az előadások előtt?

Minden színpadra lépés előtt imádkozom.

Vallásos?

Vallásosan neveltek, de nem járok templomba. Szerintem nem kell egy adott helyen lennünk ahhoz, hogy az ember „összeköttetésben" legyen az égiekkel. Azt gondolom, az energia mindig ott van körülöttünk. Én az őrangyal erejében is hiszek. Minden sikeres előadás, teljesített próbatétel, vagy akár akkor, ha célba érek egy hosszabb autóút után, hálát adok. Nyilván nem kötöm imához, ha el tudok énekelni egy dalt, de örülök az energiáknak, amit használhatunk.

Szereti megélni a pillanatot – mondta. Mit ért ezalatt?

Ilyen például egy ölelés. Amikor a párom felébred és még jobban magához ölel. Ezek azok a pillanatok, amiket nem mulasztanék el, nem cserélnék el soha semmiért, és amiket nem is élhetünk meg újra. Ezek azok, amikért hálás vagyok.

Pénteken a Lilla magazinban

Gardrób: Visszatér a '90-es évek divatja

Skandináv szépségtippek: 6 hasznos ötlet

Valentin-nap: a szerelem ünnepe

Pszichológia: Miért boldogtalanok az emberek?

Gerincpanszok: Vegyük sorra a lehetséges mozgásformákat!

Életmód: Egyensúly a munka és a család között

A mai nők gyorsabban öregszenek, mint nagyanyáik

Ezo: Jövendőmondók, sorselemzők

Praktika: Milyen a jó melltartó?

Egészség: Hat hónap alatt dolgozhatjuk le a felesleges kilókat

Párkapcsolat: Csalfa csillagjegyek

Az elmúlt tizenkét évben gondolt valaha is arra, hogy más utat válasszon? 

Nagyon élvezem, amit csinálok. Ennyi éve vagyok főbb szerepekben a Budapesti Operettszínházban, a sors jó irányba terelt. Szerencsésnek érezem magam, változatos a munkám, zseniális dolog mindig más bőrébe bújni, gyönyörű, nagy ívű szerepeket játszani, énekelni.

Van még szerepálma?

Telhetetlenségnek tartanám másra vágyni, mert csodálatos szerepeim vannak, csodálatos karaktereket játszottam el, és remélem, hogy még fogok is. Persze, az ember néha felsóhajt, hogy jó lenne ezt, jó lenne azt, de én most úgy érzem, hogy helyén van az életem, és nagyon boldog vagyok. Prózában és a filmvásznon még kipróbálnám magam, azon leszek, hogy ez sikerüljön.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27420_resized.jpg?avcount=1714035014
origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714035014
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161061_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nem várt helyen csapott össze az amerikai csúcsfegyver az orosz védelemmel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158224_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714035014
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160763_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mdyfu-csX3A3GlEstCCzECKRakaIIaCgBsc9Fd695U8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U5N2U1ODYwOTdkYTQ5MDdhOTY3MzdmMTE0YmI2YmE4.jpg
Botrány

"A tiszteletet, alázatot gyakorolni kell!" – T. Danny-nek üzent a magyar sztárjósnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rLsNASLz32klBDNttxDyorGsPE21L4wjFgnTh_Dt1dE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMwYjQwNmU4ZTYzZDQ3ZTlhN2NhYmI0NTE3NDk0NmVh.jpg
Tippmix

"Úgy voltam vele, hogy ilyen nem fog sűrűn előfordulni" - Marics Peti félmilliót bukott