Vadidegen nőnek, szó nélkül vett luxusautót: Elvis titkai, 4. rész

Mi volt a szexi mozgás, a szívdöglesztő hang, a sármos külső mögött? Ray Connolly me­moárja lerántja a leplet Elvisről, sosem hallott titkokat fed fel a legendás énekesrôl.

© Forrás: NF

A szegény családból származó Elvist fejbe vágta a hirtelen jött siker. Már tiniként színpadon szerepelt, huszonéves korára a fél világ megőrült érte, legelső gigaslágere a Heartbreak Hotel volt, melyet később olyan listavezető számok követtek, mint a Jailhouse Rock, Viva Las Vegas, Can’t Help Falling In Love.

A hihetetlen mértékű hírnév óriási gá­zsival járt, amit Elvis nem sajnált elszórni. Elsősorban a szülei helyzetén akart javítani, kirángatni őket a nélkülözésből, ezért vá­sárolt meg a Tennessee állambeli Mem­phisben, az előkelő Audubon Drive-on egy úszómedencés villát.

© Forrás: NF

Elvis édesanyja, Gladys sosem szokta meg a fényűzést, nem tudta levetkőzni parasztlány énjét, csirkét tartott és kint terítette ki száradni a fehérnemûjét is, ezért hamar a szomszédok rosszindulatú pletykáinak té­mája lett. Elvis tudta, hogy anyja képtelen szakí­tani múltja beidegződéseivel, és nem sajnálta a pénzt sem. Ek­kor vette meg az ötvenhatezer négyzetméteres birtokot, Gracelandet.

Luxuslakáshoz persze luxusautó is dukál, Elvis a járműveken sem spórolt. Legelső kocsiját, egy Lincoln Continentalt – amit állítása szerint többet tolt, mint ült benne – 1941-ben vásárolta. Első sztárgázsijából – mely slágerei mellett filmszerepekből folyt be – 1955-ben vette meg ikonikus ró­zsaszín Cadillac Fleetwoodját. Ez az autó a túlmelegedett fék­rendszer miatt porig égett.

Ezt követően sorra vásárolta az újabb szériás Cadillaceket, még imádott édesanyjának, Gladysnek is vett, pe­dig neki nem is volt jogosítványa, Elvis édesapja furikázta őt. A kocsi ma is megtekinthető a múzeummá alakított Gracelandben.

Elvis nem csak magának és közvetlen szeretteinek vásárolt korlátok nélkül autókat. Több barátját, sőt még idegeneket is megajándékozott kocsival. Egy al­kalommal meglátott az utcán egy nőt, aki vá­gyakozva bámult be egy autószalon kirakatán. Elvis szó nélkül be­ment az üzletbe és vett a nőnek egy vadonatúj kocsit.

A saját célra vásárolt, 1960-as Cadillac Fleetwood limuzinjába telefont, hűtőt, forgatható tévét és cipőtisztítót is szereltetett. A járgány dísztárcsáját, fényszóróit és hűtőrácsát 24 karátos arannyal vonatta be. Legutolsó útjára is kedvencével, Cadillac Fleetwood halottaskocsival szállították, 1977. augusztus 18-án.

Elvis halála után is jól keres, évtizedek óta előkelő helyen szerepel a Forbes legjobban kereső halott celebek listáján, az elmúlt évben hét és fél milliárd forintnak megfelelő dollár bevételt hoztak a dalai.