Üzent az onkológiáról a rákbeteg Galkó Balázs

A színművész már hisz benne, hogy meggyógyul a gégerákból.
A színművész már hisz benne, hogy meggyógyul a gégerákból.

Mindenkit megdöbbentett, amikor december 29-én kiderült, Galkó Balázs színművész az életéért küzd. A Bors információi sze­rint a 66 éves művész hóna­pok­kal ezelőtt tudta meg, hogy gégerákja van, tavaly év végén pedig úgy tűnt, mintha biztos lenne benne, nem éli túl, hiszen pesszimistán fogalmazott közösségi oldalán.

„Közeli elhunyásom” – írta Facebook-oldalán, ahogy azt is, hogy önként ment be az Országos Onkológiai Intézet sebészeti osztályára.

Aztán valami történhetett az elmúlt napokban, remélhetőleg a biztató vizsgálati eredmények is közrejátszottak abban, hogy most már a színész is másként fogalmaz. Január 3-án így tudósított állapotáról:

– Drága barátaim, kik gondoltok… és gondoltatok rám, a „bolond”-ra! Köszönöm a „gondolást”, a szeretetet. Meg fogok gyógyulni! Biztosan! Galkóbalázs.

Ismerősei, rajongói pedig el­árasztották biztató üzenetekkel. Mint ahogy szorít neki egyik legjobb barátja, Márta István, az Új Színház egykori igazgatója is, akivel augusztusban még a bíróságra akartak menni. (A két férfi a Művészetek Völgye alapítója, aminek szervezéséből állítólag Márta kihagyta Galkót.) Ám a rettegett kór közrejátszott abban, hogy rendeződjön kettejük kapcsolata. Márta tegnap a Bors kérdésére elmondta, Galkó az interneten keresztül tájékoztat mindenkit állapotáról, ő pedig nem szeretne erről többet mondani.

Hozzátette, lesz törekvésük arra, hogy együtt dolgozzanak, a Művészetek Völgye ott áll Galkó mellett, de most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljon.