Celeb

Újabb nők vádolják zaklatással Marton Lászlót

Bors

Létrehozva: 2017.10.21.

Folytatódik a zaklatási botrány. Két színésznő jelentkezett: egyiküket mindössze két éve, másikukat Sárosdi Lillához hasonlóan évtizedekkel ezelőtt.

Megdöbbentő erejű interjút adott két, magát megnevezni nem kívánó hölgy Veiszer Alinda műsorában. Mindketten úgy vallottak, őket is molesztálta Marton László. Az a rendező, akit Sárosdi Lilla színésznő pár nappal ezelőtt szexuális zaklatójaként megnevezett.

A két hölgy közül az egyik azért nem lett színésznő, amit állítása szerint Marton tett vele. A most nyilvánosság elé lépő áldozatokat telefonon kapcsolták a stúdióba, hangjukat eltorzították az ő kérésükre.

Lemondott posztjáról Marton

Lemondott egyetemi tanári posztjáról Marton László. A szexuális zaklatással megvádolt rendező telefonos megkeresésekre nem válaszol, csak közleményekben kommunikál. Egy ilyenből derült ki az is, hogy maga kérte, hogy hadd függessze fel oktatói tevékenységét.

– Engem is Marton László zaklatott, ugyanúgy, mint Lillát. Szerettem volna a Színművészeti Egyetemre járni, és felvételiztem. A felvételin meglátott engem. Nem jutottam tovább. Amikor kiderült, hogy nem jutok tovább, azzal a lendülettel odajött hozzám, a vállamra tette a kezét, és azt mondta: „Gyere ki ve­lem!” – kezdte a nő, aki elmesélte, Marton az egyetem elé vitte ki, és felajánlott neki egy lehetőséget. Járjon be az ő próbáira, mert semmi szüksége öt év egyetemre, már most felkészült színésznő lehetne.

Pucéron, diákként

Gregor Bernadett is megosztotta szörnyű élményeit. Színművészetis diákként már az első év végén meztelenül kellett színpadra állnia. Elmondta, őt is zaklatták húsz évvel ezelőtt, de ezek az emberek már nem élnek. Ő viszont még ma is sír a megaláztatástól. Martonról azonban nincsenek rossz emlékei.

– Akkor én teljesen el akartam és el is hittem ezt a dolgot. Bejártam a próbákra, ott mindenféle testi ölelés, simogatás, „véletlenül hozzáért a mellemhez” dolog volt. De azt láttam, mindenkivel ezt csinálja, mindenkit ölelget, gondoltam, hogy ez természetes – folytatta, aztán el­mesélte, monológokat kellett gyakorolnia Martonnal. A férfi azt mondta, ne a színházban próbáljanak, hanem a lakásán, mert az intézményben sokan megzavarják. A nő az első próbát „megúszta” fogdosással.

– A második próbán rákérdeztem, hogy többet is akar-e tőlem. Az volt a válasz, hogy „Jól gondolod”. Sírtam, neki pedig volt pofája azt mondani: „Olyan szép vagy, amikor sírsz” – idézte fel a történteket a nő, aki mindössze két éve járt fent Marton lakásán, ezen eset után pedig minden kapcsolatot megszakított vele.

A nő úgy fogalmazott: Marton figyelt arra, hogy ezeknek az ajánlattételeknek ne legyen nyoma, nincs bizonyíték. Egy másik, szintén telefonon jelentkező színésznő pedig húsz évvel ezelőtti molesztálásról számolt be, szintén eltorzított hangon.

Miért éppen most?

Sárosdi Lilla egyébként Alindának arra a kérdésére is választ adott, hogy miért csak most mesélte el a történetét. Lilla azt mondta, hogy még a szüleinek sem merte elmondani, 18 éves volt, és rettenetesen szégyellte magát. Bűntudata is volt, hogy nem felelt meg egy jelentős embernek. Hibásnak érezte magát, hogy beszállt az autóba, és azért is, hogy ilyen helyzetbe hozták. A színésznő Alindának azt is elmesélte, pszichológus is kezelte. Lilla azt mondta, az eset után néhány nappal visszament abba a színházba, ahol először találkozott Marton Lászlóval – ki akarta deríteni, hogy ő megbántotta-e a nagy rendezőt.

– Éreztem, hogy mennem kell, mert nem tudok élni ezzel a bűntudattal – fogalmazott a műsorban a színésznő. Lilla a műsorvezető kérdésére elmondta, pontosan tisztában van a kocsiban akkor ülő másik férfi kilétével is. Mint ismert, míg Sárosdi állítása szerint Marton a nemiszervét lóbálta előtte és puszit kért rá, addig egy velük utazó másik férfi önkielégítést végzett. – Ez érdekes, hogy én ma kaptam egy üzenetet névtelenül, amiben benne van ennek az embernek a neve. Amit most nem fogok kimondani – mondta a színésznő, aki most, húsz évvel a történtek után tudta meg, hogy ki ez az illető.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714106413
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163656_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Benyújtotta lemondását Ukrajna mezőgazdasági minisztere

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163292_auto_resized.jpg
vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714106413
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem áll nekem túl jól a full HD” – Így Látta magát a Házasság első látásra sztárja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő