Újabb fordulat az omegások és a taxis ügyében

Újabb fordulat a megvert omegások ügyében. Csak Benkő László békül a taxissal, az együttes dobosa, Debreczeni Ferenc nem. Ha a bíróság úgy ítél, a taxis végső soron még súlyos kértérítést is fizethet.
Újabb fordulat a megvert omegások ügyében. Csak Benkő László békül a taxissal, az együttes dobosa, Debreczeni Ferenc nem. Ha a bíróság úgy ítél, a taxis végső soron még súlyos kértérítést is fizethet.

Lehet, hogy Benkő László akaratlanul is egy, az Omegán belüli ellentétnek ágyazott meg azzal, hogy kibékült a vele és dobos társával, Debreczeni Ferenccel összetűzésbe kerülő taxissal?

Ciki – ez Debreceni beceneve – most akár elárulva is érezheti magát, hiszen kollégája csak könnyebben, míg ő súlyosan sérült meg a hét végi incidens során. Bár a dobos nem szívesen beszél a történtekről, jogi képviselőjén keresztül eljutott lapunkhoz a zenész álláspontja.

– Ciki esetében szó sincs békülésről. Minket senki nem keresett meg ezzel kapcsolatban. A taxitársaságtól sem hívtak fel, pedig elsősorban a cég felel majd a beosztottja hibájáért – kezdte dr. Futó Barnabás, majd elárulta, a béke egyébként nem Debreczeni jóindulatán múlik.

– Ciki esetében súlyos testi sértésről van szó. Úgy érzi, ilyen mérvű agresszivitást nem lehet elnézni senkinek, hiszen eltört az orra, a karja és két foga meglazult. Ha túl is tenné magát ezen, akkor is megtörtént a feljelentés. Igaz, hogy a mentősök tettek bejelentést, de ettől függetlenül jogilag sem lehetséges a békülés. Közvádas ügyről van szó, így már csak az ügyészség dönthet úgy, hogy megszünteti az eljárást a taxis fiatalember ellen.

De erre is csekély esélyt látok. Benkő László könnyű testi sértés áldozata lett, de Ciki az eset óta mindennap kórházba jár, és már látszik az orrtörés nyoma az arcán, a kezét pedig csak nehezen tudja használni – ecsetelte az ügyvéd.

– A sofőrnek egyetlen esélye lett volna, ha közvetítői eljárás útján bocsánatot kér a sértettektől és megfizeti az esetleges általa okozott vagyoni illetve nem vagyoni károkat. De már ez a lehetősége is elillant, hiszen a közvetítő eljárást csak akkor indíthatják el, ha a gyanúsított a kezdetek óta megbánást tanúsít és beismerően nyilatkozik, de ennek épp az ellenkezője történt – mondta el a két zenész jogi képviselője.

Kártérítés lehet a vége

Az elhangzottak alapján tehát az indulatos taxis szinte kizárt, hogy elkerülje a büntetését. Ráadásul ha Debreczeni sérülése miatt elmarad Omega-koncert vagy egy másik dobossal lép fel a zenekar, beperelhetik a taxistársaságot, amely tovább hárítja a kárt a taxisra.