Újabb előadást mondott le Törőcsik Mari

Nemrég ünnepelte 80. születésnapját a Nemzet Színésze, s akkor úgy tűnt, a sok probléma után már minden rendben van. Nos, most kiderült, mégsem: lemondott egy előadást.
Nemrég ünnepelte 80. születésnapját a Nemzet Színésze, s akkor úgy tűnt, a sok probléma után már minden rendben van. Nos, most kiderült, mégsem: lemondott egy előadást.

Néhány héttel ezelőtti születésnapján fáradhatatlanul mosolygott, jókedvűen italozott és parolázott Törőcsik Mari, aki nem sokkal ez előtt beteg tüdejével került kórházba. Akkor szigorú pihenésre intették orvosai, amit ő vonakodva ugyan, de betartott. A születésnaptól kezdve azonban ismét egyre több fellépést vállalt, egyre több nyilvános eseményen jelent meg, például az általa életre hívott jótékonysági maciárverésen. A sok munkának azonban meglett az eredménye: a színésznőnek most egy estét és egy tévéfelvételt is le kellett mondania.

Törőcsik december 29-én este a Szolnoki Szigligeti Színházban lépett volna fel a szilveszteri műsorban, amiről az MTVA felvételt is készít. A színház jegypénztárában azonban azt a tájékoztatást kaptuk, a művésznő egészségi állapotára hivatkozva lemondta az előadást pár nappal az esemény előtt. A művésznőt hiába faggatjuk, nem tudjuk szóra bírni, ha az egészségéről kérdezzük – azt is tudjuk, miért. „Azért nem beszélek a bajaimról, mert nem akarom, hogy ha felmegyek a színpadra, összesúgjanak a nézők: jé, ez még él?” – mondta korábban a Borsnak.

© Fotó: MTI

Megtudtuk azonban, nem nagy a baj: mindössze arról van szó, hogy nem bírta volna, hogy egy héten két estét is játsszon, Mága Zoltán hagyományos újévi koncertjén ugyanis ott lesz. Volt férjével, Bodrogi Gyulával közösen szerepelnek majd.

– Produkciójuk meglepetés lesz a közönségnek. Azt elárulhatjuk, hogy a közös koccintás so­rán tizenhárom ezer em­ber a Nemzet Színészeivel együtt emelheti a poharát az új esztendőre. Bodrogi Gyula egy teljesen új oldalát mutatja majd, Szakcsi Lakatos Béla zongora­művésszel, Molnár Piroska színművésznővel és Mága Zoltán he­gedűmű­vésszel ké­szül kö­zös produkcióra. Fe­lejt­he­tetlen pillanat lesz, mert a há­rom Kossuth-dí­jas művész még soha nem lé­pett fel együtt – mondta Herczeg Dóra, kommunikációs vezető, aki azt is elárulta, Törőcsiket és Mágát szoros barátság fűzi össze.

A kommunikációs vezető azt is elmondta, egy ekkora rendezvénynek megvannak az egészségügyi előírásai, amit szigorúan be is tartanak.

– Törőcsik Mari örömmel vállal el minden felkérést, az élete a színpad és a közönség. De még mindig nem hiszi el, hogy mindent már nem tud teljesíteni. Csak az orvosok tudják jobb belátásra bírni – mondta egy közeli barátja.