Ugrott Tvrtko csúcsgázsija és az új műsora is

Azonnali hatállyal menesztették pénteken az öntörvényű riportert, mert kollégáját és rajta keresztül saját csatornáját, azaz munkaadóját támadta. Három műsort és sok milliót bukott el emiatt.
Azonnali hatállyal menesztették pénteken az öntörvényű riportert, mert kollégáját és rajta keresztül saját csatornáját, azaz munkaadóját támadta. Három műsort és sok milliót bukott el emiatt.

Vujity Tvrtkónak a karrierjébe kerülhet botrányos ma­gán­akciója, pedig múlt péntekig kimondottan jól állt a szénája: a TV2 egy saját műsorról tárgyalt vele, amelyet az ő képére akartak formálni, mert hétköznapi hősök szerepeltek volna benne, lehetőséget kapott, hogy részt vegyen A Nagy Duettben, amit el is vállalt, és ott volt még a Mokka is. Tvrtko rengeteg pénztől esik el meggondolatlansága miatt.

© Fotó: Móricz István

Ahogyan a Bors megírta, múlt pénteken a riporter saját kenyér­adója másik sztárját, Berki Krisztiánt alázta a TV2 reggeli műsorában. Tvrtkót hiába próbálta Demcsák Zsuzsa leállítani, és érzékeltetni vele, hogy túllőtt a célon. Nem sikerült, a riporter fittyet hányt az etikettre is, élő adásban osztotta ki Berkit. Ennek pedig meg is lett a következménye. Figyelmeztetés, majd képernyőről letiltás, végül tegnap délelőtt ki­rúgás. Tvrtko a Facebookon közölte a hírt.

© Fotó: TV2

„Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik! (Részlet a Linda című filmből) Köszönök minden szépet és jót, TV2!” – így mondott búcsút a riporter.

„Egy egész ország beszélt a herevasalásról, ami nem történt meg” – ezzel a mondattal tette fel az i-re a pontot, mivel ezzel nemcsak Berkit támadta, hanem saját csatornáját is, hiszen az akkor főműsoridős Édes életben volt téma Berki bizarr szépészeti beavatkozása.

– Mindenkit meglepett, hogy Tvrtko még A Nagy Duettet is elvállalta, hiszen korábban többször is tett már említést arról, hogy nem szereti a bulvárt és a celebeket. Most ez a csúcsgázsi is ugrott – mondta el informátorunk, akitől megtudtuk azt is, hogy Tvrtko azzal próbálta menteni magát a botrányos riport után, hogy kolléganője, egyben jó barátja, Demcsák Zsuzsa bírósági tárgyalása miatt volt ilyen rossz passzban, ahol ő mint tanú jelent meg, Demcsák volt férje pedig kínos helyzetbe hozta, amikor a riporter magánéletét próbálta belekeverni az ügybe.

– Tizenöt éve vagyunk barátok Tvrtkóval, és életünk végéig azok is maradunk. Az sem változtat ezen a tényen, hogy ki hol dolgozik. Átéltünk örömöket, tragédiákat, együtt sírtunk, együtt nevettünk, küzdöttünk, dolgoztunk és mindig számíthattunk egymásra. Így lesz ez a jövőben is – mondta a riporter kirúgásával kapcsolatban Demcsák Zsuzsa, a TV2 pedig rövid közleményt adott ki a történtekről.

– Február 26-i hatállyal távozik a TV2-től a Mokka műsorvezetője, Vujity Tvrtko. A műsorvezető a csatorna indulásával egy időben, 1997-ben csatlakozott a kereskedelmi csatorna csapatához, 2014 decemberében rövid időre távozott a cégcsoporttól, ahová 2015 szeptemberében tért vissza. A TV2 Csoport belső ügyként kezeli az esetet, és a továbbiakban nem bo­csátkozik részletekbe a távozással kapcsolatban. Vujity Tvrtko pedig nem kívánt nyilatkozni.

Fricska az új tulajnak

A riporter az egyik internetes posztjában név szerint szólította fel Andy Vajnát, hogy csatlakozzon csekkes ak­ciójához. Azaz a megkérdezése nélkül azt várta volna el a TV2 tulajdonosától, hogy jótékony célra befizessen egy csekket, majd ezt fényképen megörökítve elküldje neki.
„Én hallottam róla, hogy tehetős ember. Még nem találkoztunk személyesen. Andy Vajna, a TV2 új tulajdonosa” – indokolta Vajna kihívását, aztán egyszer csak a kihívottak listájáról eltüntette a nevét. 

Kapcsolódó jegyzetünket itt olvashatják